Buna seara Dn-ul Andrei.
Am inceput sa iti urmaresc intrebarile dupa ce am citit-o pe prima in legatura cu o a doua facultate sau master, unde m-am regasit si eu si am postat o intrebare asemanatoare - unde poate imi dai chiar tu raspuns.
In legatura cu o a doua facultate ca sa devii invatator. Din propria mea experienta - eu am urmat faculatea de geografie deoarece imi doream sa devin profesor de geografie, ceea ce a si urmat apoi. Este foarte frumos sa lucrezi cu copii, dar totodata necesita o f mare atentie din partea noastra - a cadrelor didactice majoritatea timpului liber acordandu-l pentru a invata, a aprofunda materia, tot ce e nou, metode de aplcare a lectiei etc.
Ceea ce m-a lasat cu un gust amar si m-a facut sa ma indepartez de aceasta vocatie este sistemul. Avem un sistem nesimtit.
Cu o medie de peste 8:50, nu reusesti sa prinzi un post bunicel ca suplinitor (ca titular nu visezi ca nu exista posturi) in sedinta de repartizare dupa examenul de titularizare , doar intr-un sat indepartat, dupa care, in alte sedinte organizate de mai marii conducatori de la isj scot la lumina posturi in buricul targului, ce il ocupa x si y cu note de 5 si 6.
Iubesc copii, si maine m-as dedica pt ei, insa la salariul de debutant, care mai presus ai sansa sa prins post cu norma incompleta de ore, ceea ce inseamna salariu mai mic, si mai ales daca faci naveta, 80% siguranta e ca nu iti vei primi decont pe transport.
Asa ca sfatul meu este sa ramai in sistemul economic, ca este mult mai bine.
Ma batea gandul sa fac o a doua facultate de psihologie tot ca sa raman in cadrul sistemului de profesor-educator, dar in afara de satisfactia ca formezi generatia viitorului nostru, nu exista alta, sa nu mai spun, ca poti da peste un director incompetent ca manager, colegi care te sapa pe la spate, etc. ... deci sfatul meu este sa iti contiunui drumul ales. :)
Cu respect, Carmen