avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Inca o facultate?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Inca o facultate?

Buna seara.
Stiu ca poate nu e forumul potrivit in care sa pun aceasta intrebare, insa consider ca aici pot gasi oameni cu experienta de viata si pot fi ajutat.
Sunt un tanar in varsta de 28 ani. Lucrez in domeniul bancar. E un loc de munca bunicel, insa m-am cam saturat si as dori sa fac inca o facultate. M-am gandit la o facultate care sa ma ajute in viitor sa devin invatator. Cand am terminat calasa a XII-a am mai avut o tentativa de a ma inscrie la aceasta facultate, insa in cele din urma am ales domeniul Economic.
Credeti ca e tarziu sa incep aceasta facultate?
Considerati ca voi fi prea batran cand o voi termina pentru a deveni invatator?
Multumesc.
P.S. Nu ma intereseaza ca salariul de invatator e mic. Imi plac copiii si imi doresc o cariera in acest domeniu daca se va putea.
Cel mai recent răspuns: ContSters319545 , utilizator 00:01, 7 Iulie 2015
Niciodata nu este prea tarziu si nu cred ca exista criterii de varsta pentru profesia de invatator. Iar dca munca este facuta cu pasiune cu atat mai bine.
Buna seara Dn-ul Andrei.

Am inceput sa iti urmaresc intrebarile dupa ce am citit-o pe prima in legatura cu o a doua facultate sau master, unde m-am regasit si eu si am postat o intrebare asemanatoare - unde poate imi dai chiar tu raspuns.
In legatura cu o a doua facultate ca sa devii invatator. Din propria mea experienta - eu am urmat faculatea de geografie deoarece imi doream sa devin profesor de geografie, ceea ce a si urmat apoi. Este foarte frumos sa lucrezi cu copii, dar totodata necesita o f mare atentie din partea noastra - a cadrelor didactice majoritatea timpului liber acordandu-l pentru a invata, a aprofunda materia, tot ce e nou, metode de aplcare a lectiei etc.
Ceea ce m-a lasat cu un gust amar si m-a facut sa ma indepartez de aceasta vocatie este sistemul. Avem un sistem nesimtit.
Cu o medie de peste 8:50, nu reusesti sa prinzi un post bunicel ca suplinitor (ca titular nu visezi ca nu exista posturi) in sedinta de repartizare dupa examenul de titularizare , doar intr-un sat indepartat, dupa care, in alte sedinte organizate de mai marii conducatori de la isj scot la lumina posturi in buricul targului, ce il ocupa x si y cu note de 5 si 6.
Iubesc copii, si maine m-as dedica pt ei, insa la salariul de debutant, care mai presus ai sansa sa prins post cu norma incompleta de ore, ceea ce inseamna salariu mai mic, si mai ales daca faci naveta, 80% siguranta e ca nu iti vei primi decont pe transport.

Asa ca sfatul meu este sa ramai in sistemul economic, ca este mult mai bine.
Ma batea gandul sa fac o a doua facultate de psihologie tot ca sa raman in cadrul sistemului de profesor-educator, dar in afara de satisfactia ca formezi generatia viitorului nostru, nu exista alta, sa nu mai spun, ca poti da peste un director incompetent ca manager, colegi care te sapa pe la spate, etc. ... deci sfatul meu este sa iti contiunui drumul ales. :)

Cu respect, Carmen
Ultima modificare: Marți, 7 Iulie 2015
ContSters319545, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pareri despre profesia de avocat iuliaanamaria iuliaanamaria Imi doresc foarte mult sa devin avocat, mai am doi ani de facultate, intentionez sa dau examen la barou cand termin fac.si masterul. As vrea cateva detalii ... (vezi toată discuția)
Cadastru - autorizatie ocpi / ancpi magika magika Buna ziua! Sunt studenta la Universitatea din Bucuresti, la Facultatea de Geografie, sectia Cartografie cu aplicatii in cadastru. Am cateva nelamuriri in ... (vezi toată discuția)
Master in economie sau licenta in drept? Andrei Andrei Andrei Andrei Buna ziua! Va rog mult ca-n limita timpului disponibil sa ma ajutati cu niste sfaturi de care am mare nevoie. In primul rand sa va zic cate ceva despre mine: ... (vezi toată discuția)