avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract inchiriere nerespectare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract inchiriere nerespectare?

Care dintre clauzele urmatoare, prezente in acelasi contract de inchiriere, trebuie respectate? Pe de o parte se specifica durata contractului 01.09.2008-01.09.2009, iar pe de alta parte "chiriasul are obligatia de a achita ultima luna in avans(deci in perioda 25-30 iunie)". Un astfel de contract cu clauze contradictorii poate reprezenta baza pentru o actiune in instanta? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:31, 22 Iunie 2009
buna ziua ,
mai pe larg nu inteleg ,
care clauze contradictorii ??
Faptul ca pentru ultima luna de inchiriere se va achita in avans chiria in perioada 25-30 iunie. Suna ok asa?
Contractul este legea partilor. Daca s-a semnat un astfel de contract , trebuie respectat....
Clauza nu e una prohibita de lege , asa incat sa fie lovita de nulitate absolita.De continutul contractului partile sunt tinute, asa incat sunt obligate sa respecte intocmai ce s-a prevazut in acesta.Nerespectarea conduce la sanctiunea rezilierii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iunie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
buna ziua ,
contractul este o intelegere a partilor daca nu erati deacord cu vreuna din clauze trebuia sa o spuneti la data semnarii contractului ,acesta o data semnata duce respectarea clauzelor prezentate in cadrul contractului .
nerespectarea clauzelor fixate = reziliere .

Alte discuții în legătură

Posibile clauze abuzive karl_holcroft karl_holcroft Tocmai am semnat un contract de prestări servicii de intermediere privind închirierea unui imobil proprietate și parcurgând in liniște conținutul, am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, mai jos va prezint un contract de inchiriere si va ... anicagrecu anicagrecu Buna ziua, Mai jos va prezint un contract de inchiriere si va solicit parerea, unele articolo par abuzive, este ok de semnat? Multumesc CONTRACT DE ... (vezi toată discuția)
Act aditional contract de inchiriere ContSters62729 ContSters62729 Am facut un contract de inchiriere al unui spatiu comercial pe o perioada de 3 ani. Acum chiriasul a dorit o chirie mai mica (criza),iar eu m-am folosit de ... (vezi toată discuția)