Care sunt modalitatile pentru dovedirea efectuarii platii in cazul unui contract de inchiriere? Daca s-a achitat in avans, iar proprietarul nu mai recunoaste, sau daca plata nu s-a efectuat deloc? Doresc sa redactez un astfel de contract si as dori sa stiu daca e nevoie de o astfel de clauza de unde sa rezulte acest lucru. E suficienta stabilirea datei la care se face plata?
La capitolul plata , puteti specifica ca se plata in avans pe 1, 2, 3(sau cate vreti Dmv)...Plata se face cu OP sau chitanta...
daca sunteti persoana juridica , puteti sa emiteti si factura....
Si in cazul persoanelor fizice? Am avut o experienta neplacuta chiriasul neachitand chiria cuvenita pana la expirarea contractului. Cum as putea recupera datoria, in cazul in care nu am trecut in contract o modalitate prin care sa se faca dovada. De aceea as dori sa stiu cum ar suna o clauza care sa specifice acest lucru.
Puteti specifica in contract ca dovada platii chiriei se va face cu inscris intre partile contractante. Si de fiecare data cand primiti chiria faceti si un inscris, gen chitanta de mana.....din care sa rezulte clar plata chiriei (mai bine zis asta este sarcina chiriasului).
In legatura cu chiria neachitata, il puteti actiona in judecata pe acel chirias.....pt ca orice plata se dovedeste printr-un inscris....si daca nu are asa ceva, chiriasul nu va avea sorti de izbanda.
am inteles.dar daca eu ca proprietara nu am asa ceva (chitanta, inscris de mana) am sorti de izbanda? Cel chemat in judecata trebuie sa dovedeasca plata? Ma puteti lamuri...