avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de inchiriere inscris in CF
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de inchiriere inscris in CF

Am dori sa achizitionam un apartament scos la licitatie dar care are inscris in CF un contract de inchiriere pe 10 ani platit in avans.Ce sanse ar fi sa intram totusi in acest apartament daca il cumparam.Cum se procedeaza si cu utilitatile in acest caz.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 11:37, 12 Martie 2018
Chiriasul are drepturi opozabile. Adica va trebui sa-i respectati contractul de inchiriere asa cum a fost el incheiat. Doar daca nu-si indeplineste obligatiile contractuale fata de noii proprietari care i-au fost notificati, se poate cere rezilierea si ulterior evacuarea. Cu chiria deja platita in avans, doar pentru vreo distrugere ma gandesc, depinde de contract
Ultima modificare: Joi, 8 Martie 2018
CaraD, utilizator
Fiind inscrisa inchirierea in CF,contractul este opozabil si trebuie respectat ca atare,nu poate fi reziliat si evacuat chiriasul decat ptr.nerespectarea contractului.
Multumesc de informatii, o nelamurire totusi:
chiria platita in avans pe 10 ani cum este posibil, si daca sunt modalitati de actualizare cu inflatia sau alte solutii. Utilitatile sunt de obicei contractate de proprietar nu de chirias, daca nu le contractez ce se poate intampla?
Ultima modificare: Luni, 12 Martie 2018
trandafir2, moderator
Cred ca cel mai bine va adresati unui avocat pentru o consultatie. Cu contractul de inchiriere, cel de vanzare cumparare si eventual si precontractul semnat inainte de a cumpara daca acesta exista.
Inteleg ca deranjeaza faptul ca ati investit intr-un imobil in care nu aveti acces 10 ani si de unde nu aveti nici venituri in acea perioada. Situatia poate fi schimbata sau nu, depinde de ceea ce s-a spus si s-a semnat, cateva randuri sau idei schimbate pe forum nu cred ca au sa ajute
Puteti actualiza cu rata inflatiei numai daca exista o astfel de clauza in contract.De principiu, trebuie sa respecati clauzele contractuale.Daca nu platiti utilitatile,o sa va debranseze de la gaze,curent,si veti fi executat silit ptr.datoriile care furnizorii de utlitati si asociatia de proprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am închiriat un apartament cu contract, dar nu am înscris în el valoarea reală a chiriei iar acum am probleme cu chiriașul. nu-l mai vreau acolo, ce pot să fac? pysy182003 pysy182003 buna ziua, am o mica-mare problema, am inchiriat un apartament, am facut contract de inchiriere intre noi- dar nu a fost inregistrat (nici la notar, nici la ... (vezi toată discuția)
Evacuare chirias iuliana26 iuliana26 Reprezint o Societate Comerciala pe actiuni si am incheiat un contract de inchiriere pentru un spatiu comercial cu un SRL. Chiriasul nu doreste sa mai ... (vezi toată discuția)
Contractul de inchiriere trebuie neaaparat inregistrat la financiar ca sa fie in viguare? Andyx Andyx Am facut un contract de inchiriere cu propietarul apartamentului de unde stau acum dar doar noi intre noi si nu l-am legalizat sau depus undeva.Sunt considerat ... (vezi toată discuția)