avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal - Art 334 - moped neinregistrat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal - Art 334 - moped neinregistrat

In Bucuresti mi s-a retinut permisul de conducere categ B fara drept de circulatie, intocmindu-se dosar penal pentru art 334 CP deoarece am fost oprit in timp ce conduceam moped (49cmc, viteza maxima 45kmh) neinregistrat la primarie.
Mentionez ca nu am antecedente, in aprox 10 ani de conducere auto nu am luat nici o amenda.
Ce se poate intampla? Care este cursul normal al dosarului?

Cel mai recent răspuns: MihaiTTT , utilizator 11:21, 24 August 2015
Politie-parchet-instanta.
Solutia cred ca va fi amanarea pedepsei sau suspendarea acesteia.
Buna ziua! Vi se va intocmi dosar penal pentru savarsirea infractiunii conducere a unui vehicul neinmatriculat, infractiune ce se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 3 ani sau cu amenda.
aveti idee, din experienta, care este durata in care se vor desfasura toate cele de mai sus si daca sunt sanse mari doar pentru amenda. amenda este penala sau administrativa? pot ramane cu cazierul curat?
Amenda este penala si inseamna condamnare, ma gandesc totusi ca nu se va ajunge acolo, sunt sanse ca procurorul sa dispuna renuntarea la urmarire penala.
Ar trebuisa fiu chemat pentru declaratie? Credeti ca poate fi considerat ca voi inregistra mopedul respectiv si daca sunt chemat pentru declaratie iau cu mine dovada inregistrarii - CPP art 318 (1) "În cazul infracţiunilor pentru care legea prevede pedeapsa amenzii sau pedeapsa închisorii de cel mult 5 ani, procurorul poate renunţa la urmărirea penală când, în raport de persoana inculpatului, de conduita avută anterior săvârşirii infracţiunii, de conţinutul faptei, de modul şi mijloacele de săvârşire, de scopul urmărit şi de împrejurările concrete de săvârşire, de urmările produse sau care s-ar fi putut produce prin săvârşirea infracţiunii, de eforturile depuse de inculpat pentru înlăturarea sau diminuarea consecinţelor infracţiunii, constată că nu există un interes public în urmărirea acestuia."

Alte discuții în legătură

Restituire permis, rezolutie procuror pimp9001 pimp9001 Buna ziua, in martie am fost oprit de politie cu un moped neinregistrat, mi-au retinut permisul de conducere cat.b, si au intocmit dosar...ieri a venit ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan Alyn91 Alyn91 Am fost oprit de către poliția rutieră,am fost testat cu alcool testul rezultatul fiind de 0.12(permis retinut)dovada inlocuitoare fiind fara drept de ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie de unu la mie in aerul expirat krystian4u krystian4u am fost depistat in trafic cu o alcoolemie de unu la mie in aerul expirat ce mi se poate acum cand mai primesc permisul inapoi:( (vezi toată discuția)