avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical

buna ziua. am si eu o nelamurire in legatura cu concediu medical. am fost in postnatal,iar pe 27 dec 2014 am reluat locul de munca si pe 20 ianuarie m-am internat in spital iar pe 30 ian m-am operat. pe 28 de zile de concediu medical am primit 355 lei. nu inteleg de ce doar atat daca plata medicalului este de 75% din salariu. ma poate lamuri si pe mine cineva? multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:59, 17 Martie 2015
Din afirmatiile dvs. concediul medical a fost acordat pentru incacitate temporara de munca, cod indemnizatie 01 si anume;

Conform OUG 158/2005
Art. 17. - (1) Cuantumul brut lunar al indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă se determină prin aplicarea procentului de 75% asupra bazei de calcul stabilite conform art. 10.
Art. 10. - (1) Baza de calcul a indemnizaţiilor prevăzute la art. 2 se determină ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe ţară lunar, pe baza cărora se calculează contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii.

Baza de calcul o reprezinta veniturile obtinute si din indemnizatia de maternitate (care, la rindul ei, se calculeza 85% din veniturile realizate anterior concediului pre/postnatal).
Art. 8. - (1) Stagiul de cotizare în sistemul de asigurări sociale de sănătate, prevăzut la art. 7, se constituie din însumarea perioadelor: ....(2) Se asimilează stagiului de cotizare în sistemul de asigurări sociale de sănătate perioadele în care asiguratul beneficiază de concediile şi indemnizaţiile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă.



1. Indemnizatia pentru concediul medical al dvs. nu este 75% din salariu ci 75% din baza de calcul care este formata din veniturile brute pe cele 6 luni anterioare lunii in care intrati in concediu medical.

2. - In cazul dvs. cele 6 luni sunt iulie - decembrie 2014.
- In aceste 6 luni ati avut venituri din salarii si din indemnizatia de concediu de maternitate.

3. Solicitati contabilului sa va explice cum a calculat indemnizatia de concediu medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de sarcina alina_cj alina_cj Buna ziua. Cu 3 luni inainte de a intra in prenatal am fost in concediu medical. In aceasta perioada voi beneficia de 85% din 75% din salariul net? (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza indemnizatia pentru concediul de maternitate? anelesenad anelesenad Buna ziua, Ma intereseaza cum se calculeaza salariul pe perioada concediului pre si postnatal. (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie concediu de risc maternal popioana popioana buna ziua . As dori sa stiu care sunt noile legi cu privire la calculul pentru concediul de risc de sarcina precum si indemnizatia de maternitate. daca ... (vezi toată discuția)