avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare drept de a construi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare drept de a construi

Buna ziua,

Supun atentiei Dvs. urmatoarea chestiune:

1. Am gasit intr-una din zonele centrale ale Bucurestiului o vila mai veche. As dori sa cumpar de la proprietari (are 2 etaje), dreptul de a construi inca un etaj peste cele existente. Sunt gata sa investesc chiar si in reconditionarea fatadei acestei vile si in anumite lucrari de consolidare.
Pot face acest lucru? De ce autorizatii am nevoie?

Va multumesc anticipat

Da , se poate , aveti nevoie de un proiect viabil , certificat de urbanism , autorizatie de constructie , acceptul proprietarilor imobilului . De asemenea , aveti grija ca acest imobil sa nu fie considerat monument de arhitectura .
Va multumesc
Unde pot afla daca este monument de arhitectura? va multumesc.
Dacă este sau nu moment istoric, se poate afla la Comisia Naţională a Monumentelor, Ansamblurilor Arheologice şi Siturilor Istorice.
Ţine de Ministerul Culturii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cladire de patrimoniu anaoi75 anaoi75 Am o ruda care locuieste intr-un apartament (si e proprietar al acelui apartament) dintr-o cladire de patrimoniu si in ultima vreme se confrunta cu o problema: ... (vezi toată discuția)
Fatada cladire monument istoric UTILizatorUTIL UTILizatorUTIL Buna ziua, Am cateva intrebari legate de lucrarile de \"reinprospatare\" a fatadei unei cladiri istorice. In fapt, doresc sa inchiriez parterul unui imobil ... (vezi toată discuția)
Urbanism martzipan martzipan Buna ziua. Vreau sa-mi consolidez casa in care locuiesc care se afla la mai putin de 100m de un monument istoric. Se cheama ca se afla in zona de protectie a ... (vezi toată discuția)