avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Compensarea concediului medical la program 4 schimburi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Compensarea concediului medical la program 4 schimburi 12/24/12/48

Nu stiu daca aici trebuia sa scriu dar nu am gasit subiect asemnator...sa descriu problema;in saptamina 26-30 ianuarie 2015 am fost in concediu medical. In aceasta saptamina trebuia sa fiu de serviciu in data de 26, 29, 30 ianuarie (ture de 12 ore). Lucrez in schimburi de 12 ore dupa modelul 12/24/12/48. Teoretic trebuia sa am 40 ore CM sau 36 ore (3x12 ore=36 ore). CM-ul a fost platit la program de 8 ore pt. cele 3 zile cit trebuia sa fiu la serviciu, adica (3x8 ore=24 ore). In acest fel am avut un minus de 12 ore. Cand am intrebat, conducerea firmei mi-au zis ca interpretarea in lege este ambigua in acest caz si ca ei au decis sa compenseze in favoarea lor aceste ore...am consultat CCM-ul si nu specifica nimic de compensarea medicalului la 4 schimburi. Este vre-o specificatie legala in acest caz? Daca ma adresez ITM-ului as avea motivatie pentru acest aspect? Pot cumva demonstra ca nu este legal cum au procedat?
Multumesc anticipat pentru ajutor.

Alte discuții în legătură

Zile libere voichita2003@yahoo.com voichita2003@yahoo.com Buna ziua. Lucrez in ture de 12/24, 12/48. Sunt cateva luni pe an cand se depaseste timpul lunar de lucru cu 24 de ore si 36 de ore. Beneficiez de doua sau ... (vezi toată discuția)
Atribuirea timpului liber pt orele suplimentare muncite. Nica70 Nica70 Buna ziua! Sunt angajat la stat si lucrez in ture de 12cu 24 si 12 cu 48. In luna decembrie am lucrat în plus 36 ore. Deci conform legii în max 60 zile ... (vezi toată discuția)
Luni, 24 ianuarie am fost in cm. trebuie sa recuperez acele 12 ... danuco danuco Luni, 24 ianuarie 2022 am fost in Concediu Medical. Trebuie sa recuperez acele 12 ore(lucrez in ture12/24 si luni era tura mea) desi CM nu mi-a fost platit? ... (vezi toată discuția)