avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Fond 1,5% UNPIR
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Fond 1,5% UNPIR

Va rog sa ma ajutati si sa imi explicati la ce se calculeaza 1,5% in perioada de observatie, dar in perioada de reorganizare?
Ma intereseaza in cadrul unei societati aflate in insolventa in perioada de observatie si pentru care s-a propus un plan de reorganizare. Societatea are ca obiect principal de activitate comertul cu ridicata.
Exemplu sa zicem ca societatea cumpara marfuri de 1000 lei si le vinde cu 1010 lei ( adaos de 1%). Cei 1,5% pentru UNPIR se achita la diferenta de 10 lei ramasi sau la intreaga suma incasata respectiv 1010?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: SIMA LAURA , utilizator 01:07, 21 Iunie 2009
Conform art 4 din legea 85/2006
"c) preluarea a 1,5% din sumele recuperate în cadrul procedurilor de insolvenţă, inclusiv din fondurile obţinute din vânzarea bunurilor din averea debitorului, sumă care va fi inclusă în categoria cheltuielilor aferente procedurii în sensul alin. (1)."
Pentru cazul concret expus de dvs nu se aplica procentul de 1.5 % deoarece reprezinta venituri din activitatea curenta a societatii si nu o recuperare efectuata de adm judiciar
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iunie 2009
Adrian Stoica, Practician in insolventa
procentul de 1,5% se aplica doar la sumele obtinute prin recuperari de creante sau prin vnzari de active
Va multumesc pentru raspunsurile date si sunt foarte de acord cu ele . Ajunsesem sa cred ca nu inteleg bine legea. Va rog , daca este posibil, sa imi transmiteti, daca aveti si cadrul legal, modul de interpretare al Legii sau ceva in plus fata de articolul mentionat, care sa ma ajute pentru a justifica la randul meu de ce am calculat astfel.
Decizia Consiliului National de Conducere al UNPIR nr.2/2009.
O puteti atasa? Sau sa imi indicati in link?/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale societate in insolventa andrerieu56 andrerieu56 1. dreturile care provin din relatiile de munca nu au fost inscrise de adm. judiciar din oficiu in tabelul de creante asa cum prevede legea! 2. creantele ... (vezi toată discuția)
Comision unpir marict marict imi puteti spune va rog comisionul de 2% se aplica si pentru sumele obtinute in perioada de observatie. Ex. am intrat in insolventa in 2010 am mai lucrat pana ... (vezi toată discuția)
Insolventa camelia17 camelia17 am auzit ca daca bagi un srl in insolventa ai foarte multe controale. e adevarat? (vezi toată discuția)