avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Doresc sa aflu mai multe despre aceasta conditie privind acordarea indemnizatiei de crestere a copilului: se afla in perioada de 3 luni de la incetarea unui contract de munca pe durata determinata si inceperea unui alt contract de munca pe durata determinata, asa cum este aceasta definita de Legea nr. 53/2003 — Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:23, 18 Martie 2015
De exemplu, la data de 01.03.2015 a incetat un c.i.m. incheiat pe durata determinata , iar salariata/ul va incepe o noua activitate in baza unui c.i.m. incheiat tot pe durata determinata la data de 15.04.2015.

Perioada cuprinsa intre 01.03.2015 - 15.04.2015 se va lua in calcul la stabilirea celor 12 luni eligibile pentru indemnizatia CCC.
Eu sunt insarcinata in 2 luni si nasc la sf. lunii octombrie sau noiembrie. Vreau sa ma angajez pe perioada determinata, dar nu stiu exact in ce luna si pe ce perioada. Ma puteti ajuta cu un exemplu pentru a putea beneficia de acea indemnizatie?
In acest caz, perioada eligibila pentru CCC va fi :
- noiembrie 2014 - octombrie 2015, daca veti naste in octombrie

- decembrie 2014 - noiembrie 2015, daca veti naste in noiembrie.

Spuneti-ne ce statut ati avut/ aveti in aceasta perioada.
Ultima modificare: Marți, 17 Martie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Am lucrat doar in lunile octombrie si noiembrie 2014. As vrea sa stiu daca ma angajeaza sotul meu care are un srl daca imi poate plati retroactiv (decembrie, ianuarie, februarie) contributiile sociale obligatorii pentru a beneficia de CCC. Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 18 Martie 2015
annk07, utilizator
Sau ce alta solutie ar fi posibila?

Alte discuții în legătură

Beneficiez de indemnizaþie pentru crestere copil? nicoadriana nicoadriana Lucrez la o fabrica din data de 24.09.2013 si am contractul pana in data de 30.09.2014 si sunt însărcinată in data14 saptamani.ar trebui sa nasc prin 28 ... (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului? calinflorentina calinflorentina dupa cat timp pot ramane ansarcinata daca lucrez din luna noembrie si ce trebuie sa fac (vezi toată discuția)
Beneficiez de indemnizatie crestere copil? saramari saramari Am contract de munca din data de 3 aprilie determinat pe 3 luni dupa care am semnat pe cel nedeterminat .sunt insarcinata si nasc in luna martie , contractul ... (vezi toată discuția)