avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Este obligatoriu Registrul de declarare al banilor ?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Este obligatoriu Registrul de declarare al banilor ?

Stiu ca nu mai era necesar un astfel de registru. S-a modificat ceva in acest sens? Daca da prince act normativ se specifica acest lucru ?
Cel mai recent răspuns: mayer , utilizator 12:55, 25 Martie 2015
Referitor la acest registru,in opinia mea, prin aparitia OG 91/2014, situatia devine si mai confuza, in sensul ca aceasta ordonanta nu stipuleaza in mod explicit obligativitatea tinerii unui asemenea registru ( asa cum era pana in 2008 )
La capitolul sanctiuni insa, ( art 10 si 11 ) apare o frumusica amenda intre 2000-4000 lei + confiscarea sumelor care...citez art 10 lit gg) :
Constituie contravenţii următoarele fapte dacă, potrivit legii penale, nu sunt considerate infracţiuni:
gg) deţinerea la punctele de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor a unor sume care nu pot fi justificate prin datele înscrise în documentele emise cu aparate de marcat electronice fiscale, în registrul special sau prin chitanţe

Intrebarea ar fi care registru special ?! cel definit de art 1al.8 din OG 91? banuiesc ca nu, sau cel prevazut odata in OG 28/1999 si abrogat in anul 2008.
Aproape sigur, un control mai zelos ar putea sa invoce existenta acestui registru special despre care nimeni nu spune cat de "special" este si mai ales ce regim are.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligata sa incalce legea! Carco Carco Salutare! O sa fac cat mai scurt posibil. prietena mea este obligata de patroana sa vanda,partial, produse fara bon fiscal invocand aceeiasi scuza pt clientii ... (vezi toată discuția)
Registrul pentru bani personali ai angajatilor liah liah Actualizarea OG 28/1999 in legatura cu casele de marcat intrata in vigoare la 1 ian 2015 implica si revenirea la registrul pentru bani personali ai ... (vezi toată discuția)
Banii din portofel ORIONIMPEX ORIONIMPEX Mai este valabila obligatia personalului care lucreaza in comert de a trece intrun registru special in fiecare zi la inceperea programului suma de bani pe care ... (vezi toată discuția)