avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Discriminare ... cu excepţia consilierilor locali ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Discriminare ... cu excepţia consilierilor locali sau judeţeni!?

Incadrarea in gradul II de invaliditate presupune pierderea totala a capacitatii de munca. Potrivit art. 114, alin. (1), lit. e) din Legea nr. 263/2010, "in sistemul public de pensii, plata pensiei se suspendă începând cu luna următoare celei în care a intervenit una dintre următoarele cauze: (...) pensionarul de invaliditate, încadrat în gradul I sau II, se regăseşte în una dintre situaţiile prevăzute la art. 6 alin. (1) pct. I, II sau IV, cu excepţia consilierilor locali sau judeteni"

Nota : Incadrarea in gradul II de invaliditate presupune pierderea totala a capacitatii de munca. Daca esti ... consilier local sau judetean ... inseamna ca ...NU MUNCESTI !?!
Poate cineva sa-mi explice ... aceasta anomalie ?

Cu stima
N.Nelutza

Alte discuții în legătură

Convenie civila irma41 irma41 Buna ziua am o pensie pe caz de boala gradul II si as dori sa lucrez in baza unui contrac de prestari servicii,o conventie civila. As dori sa stiu daca asta ... (vezi toată discuția)
Pensia de invaliditate - la cine se suspenda ! AriLocus AriLocus [b]Legea 263/2010[/b] Art. 114. - (1) In sistemul public de pensii, plata pensiei se suspenda incepand cu luna urmatoare celei in care a intervenit una ... (vezi toată discuția)
Desfasurare activitati pe contract de colaborare danzarra danzarra Sunt pensionat pe caz de boala gradul 2,daca detin un PFA pot face contracte de coiaborare fara a pierde pensia? (vezi toată discuția)