avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia de Invaliditate - la cine se suspenda !
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia de Invaliditate - la cine se suspenda !

Legea 263/2010

Art. 114. - (1) In sistemul public de pensii, plata pensiei se suspenda incepand cu luna urmatoare celei in care a intervenit una dintre urmatoarele cauze:

b) pensionarul, beneficiar al unei pensii anticipate sau al unei pensii anticipate partiale, se regaseste in una dintre situatiile prevazute la art. 6 alin. (1) pct. I, II sau IV, cu exceptia consilierilor locali sau judeteni;

e) pensionarul de invaliditate, incadrat in gradul I sau II, se regaseste in una dintre situatiile prevazute la art. 6 alin. (1) pct. I, II sau IV, cu exceptia consilierilor locali sau judeteni;

Poate cineva sa-mi explice ... undei logica ?
De ce numai "consilierilor locali sau judeteni" sunt exceptati de la suspendarea pensiei de invaliditate ?

Parca eu stiam ca ... intr-un stat de drept ... toti sunt egali in fata legii !
Este constitutional acest articol din Legea 263/2010 ? C.C.R. ... stie oare !


Cu stima,
Ari Locus

Alte discuții în legătură

Discriminare ... cu excepţia consilierilor locali sau judeţeni!? Nil_Nelutza Nil_Nelutza Incadrarea in gradul II de invaliditate presupune pierderea totala a capacitatii de munca. Potrivit art. 114, alin. (1), lit. e) din Legea nr. 263/2010, \\"in ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie cu indemnizatie consilier local badryana badryana se poate cumula pensia militara anticipata cu indemnizatia lunara de consilier local? dati-mi si mie art. din lege daca se poate, va rog. (vezi toată discuția)
Pfa si pensia emanastase89 emanastase89 Buna ziua!! am si eu o intrebare pt dumneavoastra!! mama mea s a pensionat pe caz de boala, psihiatrica( depresie) mai exact in anul 2005 si i s a bagat ... (vezi toată discuția)