Sotia mea este in concediu de crestere a fetitei, de 1 an si 8 luni, cu o indemnizatie de 1300 RON. Al doilea copil va veni pe lume la cca 3 luni dupa ce implineste fetita 2 any i. Cum se calculeaza cei 85% pentru noua indemnizatie?
Va multumes
Sotia dvs va beneficia de aceeasi indemnizatie, ca si pentru primul copil.
Va citez din HG nr. 1682/2008 pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului, cu modificările şi completările ulterioare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.025/2006:
În cazul în care situaţia prevăzută la alin. (1) se produce după data de 1 ianuarie 2009, se acordă o singură indemnizaţie, la aceeaşi valoare cu indemnizaţia primită anterior naşterii celui din urmă copil
Editez: am inteles ca naste inainte de a implini primul copil doi ani.
In acest caz, se calculeaza media pe ultimele 12 luni anterioare nasterii si va beneficia de 85% din suma obtinuta, insa nu mai putin de 600 lei.
a spus ca cel de-al 2 bebe va veni la 3 luni dupa ce primul va implini 2 ani, deci cam peste 7 luni;pana la urma cum se calculeaza cele 12 luni? pe mine ma intereseaza perioada pentru o nastere din 24 mai a.c.
Daca cititi cu atentie, mi-am dat seama ca am inteles gresit, si am scris, ca urmare in ultima parte a mesajului anterior cum se calculeaza. 85% din media ultimelor 12 luni. Daca acea medie iese mai mica de 600 lei, atunci se acorda 600 lei.
a spus ca cel de-al 2 bebe va veni la 3 luni dupa ce primul va implini 2 ani, deci cam peste 7 luni;pana la urma cum se calculeaza cele 12 luni? pe mine ma intereseaza perioada pentru o nastere din 24 mai a.c.
Se iau in calcul veniturile profesionale supuse impozitului pe venit si cele aferente perioadelor similate realizate in perioada 24 mai 2008 - 24 mai 2009.