avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... calcul indemnizatie pentru al doilea copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

calcul indemnizatie pentru al doilea copil

Sotia mea este in concediu de crestere a fetitei, de 1 an si 8 luni, cu o indemnizatie de 1300 RON. Al doilea copil va veni pe lume la cca 3 luni dupa ce implineste fetita 2 any i. Cum se calculeaza cei 85% pentru noua indemnizatie?
Va multumes
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:19, 21 Iunie 2009
Sotia dvs va beneficia de aceeasi indemnizatie, ca si pentru primul copil.
Va citez din HG nr. 1682/2008 pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului, cu modificările şi completările ulterioare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.025/2006:
În cazul în care situaţia prevăzută la alin. (1) se produce după data de 1 ianuarie 2009, se acordă o singură indemnizaţie, la aceeaşi valoare cu indemnizaţia primită anterior naşterii celui din urmă copil
Editez: am inteles ca naste inainte de a implini primul copil doi ani.
In acest caz, se calculeaza media pe ultimele 12 luni anterioare nasterii si va beneficia de 85% din suma obtinuta, insa nu mai putin de 600 lei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iunie 2009
pakos, utilizator
a spus ca cel de-al 2 bebe va veni la 3 luni dupa ce primul va implini 2 ani, deci cam peste 7 luni;pana la urma cum se calculeaza cele 12 luni? pe mine ma intereseaza perioada pentru o nastere din 24 mai a.c.
Daca cititi cu atentie, mi-am dat seama ca am inteles gresit, si am scris, ca urmare in ultima parte a mesajului anterior cum se calculeaza. 85% din media ultimelor 12 luni. Daca acea medie iese mai mica de 600 lei, atunci se acorda 600 lei.
ilia2007 a scris:

a spus ca cel de-al 2 bebe va veni la 3 luni dupa ce primul va implini 2 ani, deci cam peste 7 luni;pana la urma cum se calculeaza cele 12 luni? pe mine ma intereseaza perioada pentru o nastere din 24 mai a.c.

Se iau in calcul veniturile profesionale supuse impozitului pe venit si cele aferente perioadelor similate realizate in perioada 24 mai 2008 - 24 mai 2009.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

85% din salariu, indemnizatie? IgnatK IgnatK Buna! Eu sunt sunt o mamica care are multe nelamuriri in legatura cu acesta lege. Situatia mea actuala este urmatoarea: in prezent sunt in concediu de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia copilului pana la 2 ani - 85% din salariu anamarianastase anamarianastase Buna ziua, as vrea sa va intreb daca aveti informatii despre noua lege in care optional putem alege cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la ... (vezi toată discuția)
Munca in strainatate si indemnizatia pentru copil davidciprian davidciprian lucrez in Marea Britanie legal de 4 ani impreuna cu sotia.Asteptam un copil acum si vrem sa ne intoarcem in Romania sa se nasca acolo.m-ar interesa ,daca stie ... (vezi toată discuția)