avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fals sau mijloc fraudulos?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fals sau mijloc fraudulos?

se constituie fals daca am facut o stampila cu datele unei firme care nici nu exista (deci numele si CUI-ul firmei numai asa din cap) si am folosit ca mijloc fraudulos pt inselaciune? sau va fi incadrat numai ca inselaciune cu mijloace frauduloase? intreb deoarece daca ne gandim nu am falsificat nimic...
Cel mai recent răspuns: mezgageza , utilizator 14:12, 18 Martie 2015
Confectionarea stampilei in sine, fara a fi utilizata nu e infractiune.
Folosirea documentelor reprezinta fals in inscrisuri sub semnatura privata.
inteleg,dar stampilarea unei chitante cu o stampila si cu datele unei firme care nu exista este fals sub inscrisuri sub semnatura privata? ce am falsificat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este pedeapsa ce poate fi aplicata pentru un dosar de urmarire penala pentru inselaciune? gogu88 gogu88 o persoana a inheiat un contract de prestari servicii cu un individ acesta a complectat cu date fictive de teama unui control de la garda financiara si a ... (vezi toată discuția)
Inselaciune si fals in inscrisuri sub semnatura privata dumutaadrianred dumutaadrianred Buna ziua.in cazul unei infractiuni de inselaciune savarsita in 2008, care a ajuns pe rolul instantei in anul 2013, putem vorbi despre prescriptie? Aceeasi ... (vezi toată discuția)
Minimul și maximul pedepsei munliv munliv Bună seara. O întrebare pt sspecialiști, care sunt pedepsele pt inselaciune cu uz de fals cu fapta recunoscuta încă din faza de cercetare, și ce ... (vezi toată discuția)