Daca un proprietar nu este membru al asociatiei de proprietari dar are o problema cu modul cum i s-a calculat cota de contributie la cheltuielile asociatiei ce poate face legal pentru a se modifica cota si pe ce cale?
Eu am formulat o contestatie la listele din luna decembrie si mi s-a raspuns ca nu am dreptul sa aflu cum au fost calculate cotele de intretinere pentru ca nu sunt membru al asociatiei.
Din punctul meu de vedere mi se pare un mare abuz din partea tuturor, incepand cu forma Legii 230/2007 is normele de aplicare a ei, care dau dreptul doar membrilor sa conteste cotele de intretinere.
Eu achit cotele si dau banii unei asociatii care poate sa faca ce vrea cu banii mei si sa calculeze dupa cum vor ei ?
va puteti adresa Primariei in a carei raza teritoriala se aflla imobilul sau puteti sa formulati o actiune in pretentii in cadrul careia sa solicitati instantei de judecata sa dispuna o expertiza contabila pe baza careia sa se stabileasca daca cotele de intretinere au fost calculate corect.
Atentie, in aceasta din urma situatie va trebui sa platiti costuri cum ar fi: taxa judiciara de timbru + expertiza contabila.
Aveti dreptul sa contestati listele si sa verificati daca acestea sunt calculate corect!!!!
Legea 230/2007 CAPITOLUL III: Drepturile si obligatiile proprietarilor
Articolul 10 Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.
Legea nu spune sa fie sau nu membru in asociatie, daca sunteti proprietar AVETI DREPTUL SA STITI TOT CE SE INTAMPLA!!
Chiriasul nu are nici un drept, conform Legii 230/2007.
Daca chiriasul are o problema trebuie sa se adreseze propriertarului si acesta sa ceara lamuriri (daca vrea).
Sigur ca bunul simt spune ca e mai simplu sa il lamuresti pe om de ce ii ceri niste bani dar asta nu merge decat la oamenii cinsititi.