avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Registre obligatorii pentru PFA in sistem real
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Registre obligatorii pentru PFA in sistem real

Buna ziua!
Va rog frumos sa-mi spune-ti ce registre sunt obligatorii pentru un PFA in sistem real si daca trebuie inregistrate la ANAF. Registrul de evidenta fiscala este obligatoriu sau nu? Daca este obligatoriu va rog frumos sa-mi spune-ti de la ce data trebuie completat.
Va multumesc mult de tot!
Cel mai recent răspuns: claudana , utilizator 15:31, 25 Martie 2015
Cele doua registre utilizate la conducerea contabilitatii in partida simpla sunt Registrul jurnal de incasari si plati si Registrul inventar. Dupa ce le legati si numerotati paginile, mergeti cu ele la inspectorul de la finante. Mai e si acel registru de evidenta fiscala dar nu au aparut inca normele de aplicare pentru el.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Martie 2015
george-neagu, moderator
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc frumos pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce fac dupa ce obtin certificatul de inregistrare de la onrc? bogdan_i bogdan_i Buna ziua, Azi mi-am obtinut certificatul de la ONRC pentru PFA. As dori sa stiu ce pasi mai trebuie sa fac in continuare? Am inteles din unele surse ca ... (vezi toată discuția)
Dupa infiintare pfa ce acte sunt necesare si la ce institutie imi exprim optiunea pentru p.f.a. norma de venit sau in sistem real? cris_geany cris_geany dupa infiintarea de pfa coafor ce acte trebuie sa mai am,in vederea unui control de la OPC,garda financiara ,... ... (vezi toată discuția)
Registre la pfa norma fixa sub_bass2002 sub_bass2002 Daca am un pfa cu norma fixa trebuie sa conduc registru incasari si plati, sau nu trebuie nimic daca impozitul este fix? (vezi toată discuția)