Se poate primi indemnizatiea de crestere a copilului daca se realizeaza si alte venituri?Am vechime de 1 an de zile, insa detin o intreprindere individuala, si am inteles ca doar daca o inchid voi putea beneficia de indemnizatia de crestere a copilului....este adevarat?
1. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor spune ca pe perioada concediului crestere copil (CCC) se suspenda (nu se inchide) activitatea independenta pe care o desfasurati.
2. OUG 111/2010 s-a modificat in septembrie 2014 prin Legea 126/2014 si acum spune ca pe perioada de CCC se pot obtine venituri profesionale de cel mult 3.000 lei pe an calendaristic.
3. - Tot Legea 126/2014 spune ca in 30 de zile sa se modifice Normele de aplicare a OUG 111/2010 dar acest lucru nu s-a intamplat pana acum (desi au trecut 7 luni).
- In aceasta situatie AJPIS nu stiu cum sa procedeze, daca se pot obtine aceste venituri si din aceeasi sursa de pana la intrarea in CCC, sursa ale carei venituri au fost luate in calculul indemnizatiei pentru CCC.
4. Va recomand, totusi, sa solicitati un raspuns si de la ANPIS, pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro