avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor alimentar UE
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor alimentar UE

Nu stiu daca am postat bine, dar as dori sa stiu daca ma mai pot inscrie la agentia de somaj pt. primire ajutor alimentar ue. N-am stiut ca, somer neindemnizat fiind, pot beneficia de acest lucru.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:02, 19 Martie 2015
Va puteti inregistra oricand la Agentia de Somaj ca persoana in cautarea unui loc de munca.
Art. 3. din HG 799/2014
(1) Categoriile de persoane cele mai defavorizate care sunt destinatari finali în conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) nr. 223/2014 sunt:
...
c) şomerii care beneficiază în condiţiile Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, de indemnizaţie de şomaj în cuantum lunar stabilit conform prevederilor legale până la 400 lei, inclusiv, şi şomerii înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă judeţene sau a municipiului Bucureşti care nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj în condiţiile Legii nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare;
...

Art. 5.
(1) Ajutoarele alimentare se ridică de către persoanele din grupul-ţintă de la centrele de distribuţie ale primăriilor în a căror rază teritorială îşi au domiciliul/reşedinţa, pe baza cuponului individual şi a actului de identitate.

(2) Persoanele prevăzute la art. 3 alin. (3) vor primi ajutoare alimentare pe baza listelor suplimentare şi a prezentării unui document care atestă încadrarea în grupul-ţintă, care, după caz, poate fi:
....
b) carnetul de şomer vizat conform prevederilor legale sau mandatul poştal ori orice alt document prin care se atestă plata indemnizaţiei de şomaj cuvenite lunar, pentru şomerii care beneficiază de indemnizaţie de şomaj în cuantum lunar stabilit conform prevederilor legale până la 400 lei, inclusiv, sau adeverinţă eliberată de agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeană sau a municipiului Bucureşti care atestă înregistrarea persoanei ca şomer în evidenţa agenţiei pentru ocuparea forţei de muncă judeţene sau a municipiului Bucureşti, pentru şomerii care nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj în condiţiile Legii nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare;
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiere ajutor alimente si indemnizatie somaj simoda simoda Buna ziua! Din 2010 nu mai lucrez niciunde, dar din 2012 sunt administrator cu sotul meu pe o firma, mai précis un bar. Daca sunt administrator de firma, pot ... (vezi toată discuția)
Ajutoare alimentare jole jole in legatura cu difuzarea ajutoarelor alimentare UE,stiu ca este un barem pentru a primi aceste ajutoare,pa langa cateva categorii de persoane care pot ... (vezi toată discuția)
Ajutoare alimentare filipf16 filipf16 Buna ziua ! Unde trebuie s-a ma adresez pentru a primi \'cupoane valorice pentru ridicarea ajutoarelor alimentare venite de la UE ? ,mentionez faptul ca ... (vezi toată discuția)