avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie minor

Buna ziua , am o fetita de trei ani , eu locuiesc in Franta iar ea e la mama mea in Romania . Tatal locuieste in Franta deasemenea , suntem separati de aproape doi ani . El nu vrea sa-mi faca imputernicire sa pot aduce fetita cu mine .
Intentionez sa deschid proces pentru custodie , ce trebuie sa cer ca sa nu mai am nevoie de imputernicire de la el ca sa scot fetita din tara ? cat timp dureaza procesul ? Mentionez ca eu lucrez declarat si am domiciliul in Franta .
Avand in vedere situatia d-voastra si faptul ca tatal e plecat si el din tara, deschideti proces de ordonanta presedintiala pentru suplinirea acordului tatalui, aveti sanse mari. In rest, acum instantele hotarasc custodie comuna deci cu procesul de custodie nu castigati nimic in aceasta situatie, va trebui in continuare sa aveti acordul lui pt iesire din tara.

Ordonanta dureaza mai putin decat procesele obisnuite, in aproximativ 1-2 luni ar trebui sa aveti hotararea.
Ultima modificare: Vineri, 20 Martie 2015
Cris1971, utilizator
Mergetin la un avocat specializat pe familiei, va trebuie o hotarare indeajuns de generica sa va ajute si indeajuns de particulara sa indeparteze pericolul ca tatal sa nu stie unde e copilul.
Stabilire locuinta minor si sa tina loc de acordul tatalui intre tara copilului de domiciliu si tara de cetatenie. Sau... depinde, formularea depinde de situatia concreta actuala si previzionata in viitor. Asa va puteti plimba intre Romania si Franta nestingherite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As dori sa inaintez o ordonanta presedintiala pentru custodia fetitei Andreeasofia Andreeasofia Buna ziua as dori sa inaintez o ordonanta presedentiala pt custodia fetitei(7ani)..fiind divortata de 4 ani de tatal si vustodie comuna pana in prezent..as ... (vezi toată discuția)
Drepturile mamei asupra minorului bună eu sunt cetățean roman cu rezidenta in elveția .anul ... Daria911 Daria911 Bună Eu sunt cetățean roman cu rezidenta in Elveția .Anul acesta am dat naștere la o fetița superba in România .Tatăl este român eu având dubla ... (vezi toată discuția)
Domiciliul minorului in alta tara fara consimtamantul tatalui mioara2012 mioara2012 Buna seara. Va rog daca se poate sa ma ajutati in urmatoarea problema: Am divortat in urma cu aproape 3 ani, iar minorul are domiciliul stabilit la mama, ... (vezi toată discuția)