avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Interpretare Ultima luna de ICC (indemnizatie crestere ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Interpretare Ultima luna de ICC (indemnizatie crestere copil)

Daca un copil s-a nascut pe 11 Iulie 2013 si unul din parinti este in ICC pana la varsta de 2 ani a copilului, cand trebuie acel parinte sa faca incetarea suspendarii ICC pentru a respecte HG 57/2012 .

a) cu 11 iunie 2015 (ca sa fie cu 30 de zile inainte de implinirea varstei de 2 ani)
b) cu 1 iulie 2015 ( considerandu-se iulie 2015 ultima luna pana la implinirea varstei de 2 ani)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:43, 20 Martie 2015
1. - Daca ati optat pentru concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de doi ani veti primi indemnizatia pentru CCC pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 2 ani.
- Incepand cu data de 12.07.2015 inceteaza plata indemnizatiei pentru CCC.

2. - Daca celalat parinte indeplineste conditiile pentru a intra in CCC atunci, fie ca intra sau nu cel putin o luna in CCC, se reduce CCC al dvs. cu o luna de zile.
- Adica veti primi indemnizatie pentru CCC pana inclusiv in ziua de 11.06.2015.
- In acea luna rezervata celuilalt parinte dvs. puteti sa reluati activitatea sau sa solicitati o luna de concediu fara plata.
Ok, deci e vorba de 30 de zile calendaristice contorizate in urma de la data implinirii a 2 ani.
Multumesc foarte mult pentru raspuns.
Legea prevede un termen de 1 luna si nu un termen de 30 de zile .

art.11 din OUG 111/2010
(1) Dreptul la concediul pentru cresterea copilului stabilit potrivit prevederilor art. 2 alin. (1), incepand cu ianuarie 2012, se acorda persoanelor prevazute la art. 8 alin. (1) si (2), pe baza netransferabila, in situatia in care ambele persoane din familia respectiva indeplinesc conditiile de acordare a acestuia, dupa cum urmeaza:
a) cel putin o luna din perioada totala a concediului de crestere a copilului este alocata uneia dintre persoanele care nu a solicitat acest drept;
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata concediului de crestere copil Agota2016 Agota2016 Buna ziua! Eu am nascut la 10 septembrie 2014. Am ales 2 ani, astfel dupa vechea lege ar trebui sa intorc la servici la 10 august pentreu ca si tata este ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil katalina282000 katalina282000 Buna seara va rog frumos sa imi raspundeti si mie la intrebare de la data de 26.10.2012 pana pe 26.10.2014 sunt in indemnizatie crestere copil, ce lege sa dat ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la serviciu chirea chirea Buna seara am si eu o intrebare , pentru cine ma poate ajuta, Daca ma intorc la serviciu dupa 6 luni ale copilului , pentru a putea beneficia de suplimentul ... (vezi toată discuția)