avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... conflictul de interese .. lege speciala?!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

conflictul de interese .. lege speciala?!

Ma poate indruma cineva unde pot gasi textul de lege cu privire la "conflictul de interese" ? ... exista vreo lege speciala care sa-l reglementeze? ..

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alin Paidiu , Avocat 17:15, 21 Iunie 2009
Exista mai multe legi care privesc conflictul de interese.
Poate cea mai cunoscuta este cea a functionarilor publici - Legea nr.7/2004 unde in art. 4 este definit explicit termenul de conflict de interese.
In rest se mai vorbeste despre conflictul de interese in Lg.138/2004, Normele 3 si 4 /2004 (in asigurari), HG 611/2008, OUG 159/2008 ...
Nu stiu sa existe o lege care sa vizeze numai acest aspect. Sau cel putin nu imi este mie cunoscuta ...
Cineva spune ca ar exista o astfel de lege ... si indica .. Legea cu privire la conflictul de interese
Nr. 16 din 15.02.2008Publicat : 30.05.2008 în Monitorul Oficial Nr. 94-96 ... eu nu o regasesc ...

www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exercitarea funcþiei de consilier juridic miki70_is miki70_is Poate o persoană care este funcţionar public sa exercite şi funcţia de consilier juridic la o societate privată,intră in conflict de interese,de ... (vezi toată discuția)
Legislatie privind conflictul de interese indii indii Imi puteti spune unde ma pot documeta despre "confictul de interese"Cineva zicea "codul etic" dar am citit si mai nimik ..... (vezi toată discuția)