avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu copil minor

Eu si sotul meu suntem casatoriti de 11 ani si avem o fetita de 5 ani. Din nenumarate motive( certuri f.f. dese,indiferenta fata de obligatiile unei casnicii,nepotrivire ,etc.) am ajuns la concluzia ca e mai bine sa divortam . Apartamentul in care locuim impreuna a fost dobindit de mine prin contract de vinzare-cumparare inainte de casatorie .Intrebarea mea este:in cazul divortului ,la partaj va fi impartit si apartamentul ?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:51, 24 Iunie 2009
bunurile dobandite anterior casatoriei nu pot constitui obiectul procesului de partaj .
doar daca a fost achitat in rate sau a beneficiat d eimbunatatiri, sotul poate avea un drept de creanta in privinta acestor rate si imbunatatiri.
Apartamentul in care locuim nu a fost achitat in rate in timpul casatoriei,eu l-am dobandit de la fratele tatalui meu prin contract de vinzare-cumparare inainte cu un an de casatorie.Am facut ceva imbunatatiri ,insa minore si acelea tot in mare parte din venitul meu.
In acest caz este vorba despre un bun propriu si nu va fi supus partajului.
in acest caz, puteti sta linistita intrucat apartamentul in cauza nu intra in comunitatea de bunuri.
acest imobil este bun propriu al dvs.
in privinta acelor imbunatatiri minore la care faceti referire, totusi sotul poate invoca un drept de creanta, insa va trebui sa dovedeasca cu chitante si facturi ori alte asemenea documente , contributia dansului la aceste imbunatatiri .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bun dobandit in afara casatoriei alma sofia alma sofia Buna seara.Va rog sa-mi spuneti daca un apartament dobandit inainte de casatorie se imparte in cazul unui divort dupa 10 ani de casatorie.Ce trebuie facut in ... (vezi toată discuția)
Partaj anonim anonim In urma divortului in care exista un minor si imobilul apartine sotului prin act de vinzare cumparare, dinaintea casatoriei, cum se face partajul? (vezi toată discuția)