avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Masina fara RCA
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Masina fara RCA

buna ziua. as vrea sa mentionez ca am fost cu sotul meu sa cumparam o masina care nu avea taxa platita, vanzatorul a acceptat sa ne vanda masina printr-un contract de vanzare cumparare iar dupa aceea sa ii faca sotului meu o procura, ca el sa poata plati toate taxele de la noi din oras(el fiind din alt oras) . am vazut masina, ne-a placut, am dat banii pe ea, la plecare avea foaia de asigurare rca in torpedoul masinii si m-am uitat pe ea, era expirata, ne-a garantat ca e platita doar ca nu o are la el( ne-am intalnit in alt oras sa vedem masina fara sa-l anuntam noi dinainte ca vrem sa o vedem in acel oras) a fost o intamplare practic, se pare ca am si circulat cu masina fara asigurare, am cautat pe internet sa vad daca rca-ul era valabil, si ce sa CREZI expirata! (ce oameni prosti am putut fi, dar ne-a luat ochii acea masina), acum vrea sa stiu CE SE POATE INTAMPLA DACA VANZATORUL REFUZA SA FACA ACEA PROCURA? il putem da in judecata ? am cumparat masina vineri, iar sambata cik nu lucreaza cei de la notariat! va rog sa ma ajutati cu un raspuns, tin sa spun ca si el a circulat cu masina neavand asigurare de la 26 01 2015 pana in 21 03 2015(atunci am luat noi masina)! va rog frumos, astept un raspuns!!!!
Cel mai recent răspuns: Alina_Gabriela26 , utilizator 16:05, 2 Aprilie 2015
Intrebarea este daca v-au dat si restul de documente necesare inscrierii, certifical fiscal, cartea de identitate a masinii, certificatul de inmatriculare, o copie a cartii de identitate a vanzatorului, alte acte (functie de provenienta masinii, daca a fost doar un intermediar).
Inspectia tehnica periodica este in termen de valabilitate?
certificat fiscal nu, carte de indentitatea masinii da, certificatul de inmatriculare da, copie a cartii lui de identitate nu, certificatul de inmatriculare da, el era propietarul masinii, inspectia periodica da, este valabila! dupa ce am aflat ca rca-ul e expirat l-a sunat sotul meu si a spus k el a vorbit cu cineva sa-i faca asigurarea, dar persoana respectiva era internata in spital si tot asa, dar 2 luni de zile el a circulat cu rca-ul expirat !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt actele necesare pentru inmatriculare auto in 2017? RolandSachelarescu RolandSachelarescu Buna ziua! Sunt plin de frustrare deoarece vreau sa imi iau o masina si sunt absolut obsedat sa o inmatriculez pe numele meu, dar din pacate 80-90% dintre ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto Imparatu Imparatu Buna seara!Detin un autoturism proprietate personala in italia,cu toate actele in regula!cum munca nu imi permite sa stau mult timp in tara as dori sa stiu cum ... (vezi toată discuția)
Circulatie auto inmatriculat in ue estreea estreea Salut, Locuiesc in Germania si doresc sa cumpar un autoturism de aici , mentionez ca sotul meu este cetatean UK cu domiciliul stabil in Germania de 40 de ani ... (vezi toată discuția)