avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... bataie la servici
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

bataie la servici

Am contabilizat greselile sefilor mei iar intr-o zi libera fiind chemat la o sedinta ma-m exprimat intr-un stil mai razboinic.
Ami poate afecta remuneratia pentru ultimele 2 saptamini lucrate?
Cum ami pot obtine cartea de munca (indiferent de cum a fost inchisa) fara a mai da ochi cu sefii , pentru a evita ceva de anvergura?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Edbah , utilizator 13:52, 22 Iunie 2009
Buna seara.Cele expuse de dvs nu sunt foarte c lare asa incat nu cred ca vi se poate da un raspuns concis si temeinic
Indiferent de modul cum inceteaza contractul individual de munca drepturile salariale trebuie sa fie achitate. Orice retinere salariala se face doar in baza unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile sau in baza acordului scris al salariatului.
Cat primeste ridicarea carnetului de munca, depinde unde sunt tinute acestea. Daca sunt tinute de ITM, il puteti ridica personal de la sediul ITM-ului, in baza unei cereri pe care o depuneti , bineinteles dupa ce s-a emis decizia de incetare a CIM si aceasta s-a operat in carnetul de munca. Daca acestea sunt tinute de angajator, trebuie sa va prezentati personal sau imputerniciti pe cineva prin procura autentica sa-l ridice.
Am contabilizat greselile sefilor mei iar intr-o zi libera fiind chemat la o sedinta ma-m exprimat intr-un stil mai razboinic.

Daca problema consta numai in modul cum v-ati exprimat puteti fi acuzata de lipsa de respect, atitudine necolegiala etc, fapte care se constituie in abateri disciplinare.
Pentru a fi sanctionata disciplinar trebuie indeplinita o procedura lunga de cercetare disciplinara prealabila: comisie de disciplina, convocarea salariatului, apararea salariatului, termene, decizie cu respectarea unor conditii etc....

Pecuniar puteti fi afectata doar in conditiile aratate de colega 2007_rozi sau prin aplicarea unei sanctiuni disciplinare cu implicatii pecuniare: reducerea salariului sau retrogradarea din functie cu acordarea salariului corespunzator functiei in care s-a dispus retrogradarea. ( asta in conditiile in care mai lucrati la respectiva firma);

Ultima modificare: Luni, 22 Iunie 2009
Edbah, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim mikik55 mikik55 UN salariat a ocupat un post de conducere, iar acum a fost trecut pe un post de excutie, prin act aditional la CIM, insa nu i s-a modificat si salariu. In ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca format electronic Jojolino Jojolino Doresc sa stiu daca sactiunile primite se trec in cartea de munca... Multumesc (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinarã pentru absenteism andreimorovan andreimorovan Bună ziua.În cazul unei cercetări disciplinare pentru absenteism(5 nemotivate) ce măsuri poate dispune angajatorul? 1. În cazul în care se dispune ... (vezi toată discuția)