avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... refuz primarie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

refuz primarie

daca o primarie refuza sa asigure cofinantarea unor proiecte asumate prin hcl, ma pot adresa instantei de contencios adm?
de la ce moment curge termenul de 6 luni? ptr ca de vreo 2 ani le tot trimitem notificari si nu raspund!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:50, 22 Martie 2015
art.11 din Legea 554/2004: Termenul de introducere a actiunii
(1)Cererile prin care se solicita anularea unui act administrativ individual, a unui contract administrativ, recunoasterea dreptului pretins si repararea pagubei cauzate se pot introduce in termen de 6 luni de la:
a)data comunicarii raspunsului la plangerea prealabila;
b)data comunicarii refuzului nejustificat de solutionare a cererii;
c)data expirarii termenului de solutionare a plangerii prealabile, respectiv data expirarii termenului legal de solutionare a cererii;
d)data expirarii termenului prevazut la art. 2 alin. (1) lit. h), calculat de la comunicarea actului administrativ emis in solutionarea favorabila a cererii sau, dupa caz, a plangerii prealabile;
e)data incheierii procesului-verbal de finalizare a procedurii concilierii, in cazul contractelor administrative.
(2)Pentru motive temeinice, in cazul actului administrativ individual, cererea poate fi introdusa si peste termenul prevazut la alin. (1), dar nu mai tarziu de un an de la data comunicarii actului, data luarii la cunostinta, data introducerii cererii sau data incheierii procesului-verbal de conciliere, dupa caz.
....

art.2 alin.1 lit. h) : nesolutionare in termenul legal a unei cereri - faptul de a nu raspunde solicitantului in termen de 30 de zile de la inregistrarea cererii, daca prin lege nu se prevede alt termen
bun, eu instantei ce i cer? sa oblige primaria la asigurarea cofinantarii sau sa mi raspunda la petitie?
Solicitati instantei obligarea primariei sa respecte acea HCL, in sensul asigurarii cofinantarii acelor programe - exact ce ati solicitat in petitii.
valorile de peste 5 miliarde se judeca in prima instanta la curtea de apel?
Dvs nu formulati o actiune in pretentii , ci in obligatia de a face., astfel competenta apartine Tribunalului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primariile trebuie sa raspunda la petitii ? BescheaGeorgeta BescheaGeorgeta Buna ziua Am facut o sesizare prin email in legatura cu un titlu de proprietate la o primarie comunala din jud. Bacau. Am primit numar de inregistrare, dar au ... (vezi toată discuția)
Primaria refuza sa rezolve problema ayana ayana Buna ziua! Am si eu o problema... Cu cateva luni in urma, un vecin, a facut un gard de 36m lungime intre proprietatea lui (teren arabil) si proprietatea ... (vezi toată discuția)
Raspuns la petitii costintancu costintancu ce se poate face atunci cand o institutie de stat nu-ti da raspuns la petitie in termen legal, termenul fiind depasit cu peste un an fata de solicitarea ... (vezi toată discuția)