avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesiune part sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesiune part sociale

Vreau sa cumpar o societate, care nu are datorii. Pregatirea actelor a celor doua etape de cesiune, le fac eu. Ei sunt 2 asociati care unul detine 55% si celalalt 45%, cu un capital social de 200 lei. Din ce m-am documentat pana acum, eu trebuie sa intru ca asociat cu o majorare de capital (sper sa nu gresesc). Cati bani trebuie sa depun la banca sau cine ii depune si in calitate de ce? Si cum fac impartirea in hotararea AGA? Va rog mult sa ma ajutati, ca nu am reusit sa inteleg partea de impartire la AGA.
Cel mai recent răspuns: florry21 , utilizator 00:00, 23 Martie 2015
Dvs. intrati cu 200 lei majorare capital social, si veti avea 50% din total, apoi veti cumpara si partile celor doi. Toate aceste operatiuni juridice se fac prin hotarare aga si publicitate la registrul comertului, asta-i tot.
Va multumesc foarte mult. Si daca vreau sa revoc din functia de administrator pe primul asociat, sa schimb si sediul si sa intru eu ca administrator scriu toate astea in aceasta hotarare AGA sau trebuie sa fac alta pe parcurs? pe mine ma intereseaza sa fac cesiunea simpla si sa obtin in 7 zile, cumpararea acestei societati. Vreau sa stiu care este varianta cea mai usoara si rapida. Multumesc inca o data!
Da, se poate face in primul act si revocarea/numirea de administrator, insa nu si etapa a 2-a cea a cumpararii partilor sociale de la cei doi asociati. Insa nu veti reusi in 7 zile, caci pana si publicarea la monitorul oficial dureaza mai mult.
1. Se majoreaza capitalul social al societatii de la 200 lei la 400 lei prin participarea viitorului asociat, , care a varsat in contul acestei operatiuni suma de 200 lei.
In urma acestor operatiuni, capitalul social al societatii, in valoare de 400 lei este compus din 40 de parti sociale a cate 10 lei fiecare si este detinut de asociati dupa cum urmeaza:
x, va detine parti sociale in valoare totala de _____ lei, reprezentand _____% din capitalul...
y, va detine parti sociale in valoare totala de _____ lei, reprezentand _____% din capitalul ...
z, va detine parti sociale in valoare totala de _____ lei, reprezentand _____% din capitalul ...

Pana aici e corect? cum impart acum valorile la fiecare sa fie corect, tinand cont ca prima oara cei doi asociati aveau 55%, respectiv 45%. Acum eu vin ( z), cu marire 200 lei si detin 50%.
x, va detine parti sociale in valoare totala de 200 lei, reprezentand 50,oo % din capitalul...
y, va detine parti sociale in valoare totala de 90 lei, reprezentand 22,5o% din capitalul ...
z, va detine parti sociale in valoare totala de 110 lei, reprezentand 27,5o% din capitalul ...
Ultima modificare: Duminică, 22 Martie 2015
trandafir2, moderator

Alte discuții în legătură

Acte preluare societate. VASSY VASSY Buna ziua, Ma confrunt de ceva timp cu o preluare de societate. Cesioneaza 2 asociati si o preia alti 2 asociati.Nu este greu, dar de cate ori s-a intamplat ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale ContSters242138 ContSters242138 Buna seara. Vreau si eu un model de hotarare AGA pentru cesiuonare parti sociale. Multumesc! (vezi toată discuția)
Majorare capital social Paraschiv Liviu Paraschiv Liviu X a cumparat de la y in urma cu ceva timp partile sociale ale unei societati, 20 la numar cu o valoare nominala de 10 lei fiecare, pe suma de 50.000 lei. (s-a ... (vezi toată discuția)