Trebuie sa va adresati unui cabinet de avocat pentru a atesta contractul de cesiune si acesta va redacata si contractul .In plus trebuie redactate hotararea AGA si noul act constitutiv actualizat care de asemenea trebuie atestat de avocat .Avocatul se va ocupa si de depunerea si ridicarea actelor la registrul comertului ,in plus cesiunea e o operatiune de durata si putin mai complicata .
Nu e neaparat necesar sa va adresati unui avocat... Sunt inscrisuri sub semnatura privata..... Fac Registru de vreo 10 ani si niciodata nu le-am atestat......Dati-mi o adresa de e-mail si va trimit ce aveti nevoie
Legislatia societatilor comerciale lasa la latitudinea petentului sa autentifice inscrisul la notar, sa il ateste la avocat sau sa il depuna sub semnatura privata. Exista, bineinteles si inscrisuri care trebuie autentificate de notarul public, insa in privinta unui contract de cesiune de parti sociale nu este cazul.
Model de hotarare AGA (orientativ):
Subsemnatii ....., in calitate de asociati am hotarat:
1. Transmiterea prin cesiune la valoarea nominala a partilor sociale detinute de asociatul .... catre ...., respectiv x parti sociale cu o valoare nominala de ...., valoare totala de ...., reprezentand ....% din totalul capitalului social.
2. In urma transmiterii mentionate la punctul 1 capitalul social al societatii va fi detinut astfel: A detine x parti sociale, reprezentand ...% din totalul capitalului social; B detine y parti sociale, reprezentand ...% din totalul capitalului social.
Asociati: A, B - numele si semnatura