Duminica seara am fost oprit de un echipaj de politie deoarece conduceam pe raza localitatii cu viteza de 77 km/h. La verificarea datelor de catre agentul constatator au descoperit ca imi era expirata inspectia tehnica periodica a masinii. Pentru depasirea vitezei legale am primit o amenda de 390 lei iar pentru ITP a fost ridicat certificatul de inmatriculare si eliberata o dovada inlocuitoare impreuna cu un avertisment. La incadrarea faptei savarsite apar unele nereguli dupa parerea mea. In procesul verbal apare rubrica "Fapta savarsita este prevazuta de articolul, din, si sactionata de articolul, din." La prima fapta este completat dupa cum urmeaza:
Fapta savarsita este prevazuta de: art."10" din "OUG.195/2002" si sanctionata de articolul 102/1/1. Problema apare la cea de-a doua fapta. In procesul verbal este completat: Fapta savarsita este prevazuta de articolul "121/1" din RAOUG.195/2002 si sanctionata de articolul "108/1/b/2" si "100/2".
Am cautat articolul "121/1":
Art.121. - (1) În cazul în care instanta învestita cu solutionarea cauzei a respins plângerea contravenientului împotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei, sanctiunea contraventionala, inclusiv cea complementara, îsi produce efectele dupa data ramânerii definitive a hotarârii judecatoresti si expirarea valabilitatii dovezii înlocuitoare a permisului de conducere.
Dupa parerea mea articolul 121/1 nu are nici o legatura cu depasirea limitei de viteza.
Ceea ce vreau sa stiu este daca a fost incadrata corespunzator fapta si daca pot cere anularea procesului verbat de contraventie.
Multumesc anticipat!
[ link extern ] /