In 2001, "X" comite o infractiune. Parti vatamate = 8; Prejudiciu total 1050 lei. In 2003 se da sentinta 3 ani cu executare (215, al 2,3 CP).
"X" nu stie de existenta urmariri sau judecatii, nu participa la UP si nici la un termen de judecata; Timp de 6 ani "X' duce o viata normala, nu se sustrage; are platite amenzi la circulatie, etc.
"X" afla intamplator de problemele ce le are, cauta dosarul, acopera prejudiciul, declara apel 364 si 365 CPP.
- Care va fi judecata "jud"?
- Voi cum judecati? cum credeti ca se va sfarsi?
Multumesc
Conform. Art. 379. C. pp, instanta, judecand apelul, pronunta una din urmatoarele solutii:respinge apelul, mentinand hotararea atacvata, daca: apelul este tardiv sau indadmisibil,daca apelul este nefondat, desfiinteaza sentinata primei instante , pronuntand o noua horatare procedand conform art.345 si ur. referittoare la judecata in fond.
Poate deasemenea sa desfiinteze hot. primei instante dispunand rejudecarea in fond , daca judecata s-a facut in lipsa persoanei nelegal citata sau care , desi citata legal, a fost in imposibilitate de a se prezenta si de a instiinta instanta despre aceasta.
Este destul de greu ca cinva sa poata anticipa ce anume va decide instanta, insa , in mod cert, doar una sau alta dintre prevederile C. pp referitoare la apelul declarat peste termen , in cazul in care va admite apelul,deasemenea, instanta va decide in functie de toate particularitatile si toata complexitatea cauzei .
"X" isi alege domiciliul juridic (locul unde sa fie citat) la aparatorul ales. "X" este citat la aparatorul ales si este reprezentat de acesta. Se declde ca "X" nu a fost legal citat si se dispune citarea la primarie.