avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restante si penalitati cu vechime de 10-15 ani
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restante si penalitati cu vechime de 10-15 ani

Exista vreo lege de care ma pot folosi pentru a respinge cererea asociatiei prin care imi cere in instanta sa platesc aceste restante si penalitati acumulate din 2001 si pana in 2011.
Cazul meu si al acestui apartament este foarte stufos de aceea nu intru foarte mult in detalii si intreb doar punctual.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Gavriil , utilizator 10:58, 24 Martie 2015
Nu trebuie sa miscati niciun pai pentru ca in instanta judecatorul va prescrie datoriile mai vechi de 3 ani.
Asta in cazul in care nu ati mai avut alt proces sau alte somatii de la avocati sau executor judecatoresc care ar conta pentru perioada de prescriere.

Dvs doriti raspuns la obiect in conditiile in care nu oferiti minimum de date relevante
In cazul asociatiilor de proprietari numai instanta de judecata sesizata de catre partea interesata poate analiza si se poate pronunta asupra temeiniciei si legalitatii anumitor sume impuse la plata,daca a intervenit eventual termenul de prescriptie
Gavriil a scris:
Exista vreo lege de care ma pot folosi pentru a respinge cererea asociatiei prin care imi cere in instanta sa platesc aceste restante si penalitati acumulate din 2001 si pana in 2011.

Scuzati-ma dar daca v-as da sfaturi cum sa nu platiti debitele catre asociatie, pentru mine este ca si cum as fi partas la o inselatorie.
Totusi puteti deduce cate ceva din ce s-a sous mai sus la care mai adug ca:
- o datorie catre asociatie nu se prescrie singura indiferent de vechimea acesteia
- asociatia trebuie sa demonstreze in instanta, prin inscrisuri, ca acea datorie exista, ca ati avut cunostinta de ea...
- asociatia ar putea avea un inscris de la dumneavoastra prin care v-ati angajat candva sa achiati, un angajament de plata, o esalonare..
- lista ramane deschisa cu altele
Daca asociatia nu poate convinge instanta prin divezi, la solicitarea dumneavoastra, instanta poate sa constate ca datoria sau o oarte din aceasta este prescrisa si poate respinge pretentiile asociatiei in parte sau in totalitate.
Multumesc celor care mi-au raspuns. Daca exista cineva care doreste sa ma ajute mai mult (si bineinteles nu gratuit) am postat o cerere de cautare a unui consultant.

- pentru moderator:

Intentia mea sincera este sa-mi platesc datoriile iar ambitia arzatoare este sa nu accept ca asociatia sa-mi bage pe gat si debitele altuia.
Chiar daca am o sentinta ce obliga asociatia sa recalculeze debitele ce-mi revin iata ca sunt de acum 5 ani de cand nu am gasit (si nici executorul) o cale sa se intample asta.
Pe de alta parte asociatia incearca prin justitie de cativa ani (si posibil sa fi reusit) sa recupereze parte din debitul total de la celalalt codebitor dar in lista lunara nu se vede si foarte probabil nici nu se va vedea vreo reducere.
De ce? Pai decat sa jupoi un fraier nu-i mai bine sa jupoi doi.
Dar sa scurtez povestea si sa concluzionez: in acest litigiu cu asociatia am depasit demult aspectul moral la care face referire moderatorul in mesajul de mai sus.

Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am avut o datorie la asociatia de proprietari, a fost executata ... VictorArditti VictorArditti Am avut o datorie la asociatia de proprietari, a fost executata silit si am platit o suma mare. Executorul a comunicat cat a luat el insa asociatia de ... (vezi toată discuția)
Executarea unei asociatii de proprietari adrianvl adrianvl Am o hotarare judecatoreasca cu titlu executoriu prin care o asociatie de proprietari trebuie sa ma despagubeasca cu o anumita suma de bani. Executorul ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari nu aplica decizia tribunalului. ce pot face? ken ken In urma procesului intentat de Asociatia de Proprietari, prin sentinta judecatoriei, urmata de confirmarea in apel prin decizia tribunalului, am castigat ... (vezi toată discuția)