avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen de depunere a unei plangeri penale
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen de depunere a unei plangeri penale

am depus o plingere in vederea unei anchete penale , la parchet, pt furtul unei masini si abuz de incredere si mi s-a raspuns ca am depasit termenul legal al depunerii unei plingeri penale. As vrea sa stiu care este acest termen si daca se poate ca sa fi depasit acest termen dupa numai citeva luni de la savirsirea faptei. va multumesc
Termenul ar fi de 60 zile daca au incadrat ei cumva sa fie asa.
In cazul infractiunii de abuz de incredere plângerea prealabilă trebuie să fie introdusă în termen de 3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârşirea faptei.
Furtul nu se sesizeaza la plangere prealabila, nu exista un termen de decadere, poate interveni insa prescriptia raspunderii penale dupa o anumita perioada, nefiind cazul in situatia dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala marturie mincinoasa pitic1991 pitic1991 Buna ziua, In cat timp se poate depune plangere penala pentru marturie mincinoasa a martorilor intr-un proces penal? Inca nu sunt in posesia declaratiei ... (vezi toată discuția)
Termenul pana la care pot fi sesizate organele penale ContSters22096 ContSters22096 exista vreun termen in penal, asa cum e in civil term general de prescriptie de 3 ani, in care trebuie sa te incadrezi pt sesizarea organelor de cercetare ... (vezi toată discuția)
Perioada legala DURICA1987 DURICA1987 Care este perioada maxima legala de a depune o plangere penala in urma savarsirii unei infractiuni? (vezi toată discuția)