Buna seara,
Spuneti-mi va rog daca la sedinta Adunarii Generale s-a hotarat instalarea de camere video in condominiu , mai este necesar in calitate de Administrator sa merg la fiecare proprietar sa il intreb daca doreste acest lucru?
Si as vrea sa stiu va rog daca este o lege care sa imi interzica aceasta instalare intr-un condominiu?
Mentionez ca Presedintele sustine ca este o lege care ii interzice acest lucru, pe motiv ca nu avem statut ca si bancile, institutiile publice , etc.
Multumesc anticipat.
Instalarea de sisteme de supraveghere in imobil,legal - se poate realiza cu respectarea stricta a disp L nr 333/2003 =instalarea si L nr 677/2001 =utilizarea datelor cu caracter personal
In ce priveste instalarea ,(L 333/2003) firma este autorizata de Politia Romana , insa legea referitoare la datele cu caracter personal este tare ambigua si efectiv nu stiu ce as putea sa extrag din ea care sa ma apere,...!?
Multumesc mult.
Este legal atata timp cat:
- camerele video au fost montate legal (cu firma specializata si autorizata)
- este prevazut in hotararea adunarii generale
- camerele sunt la vedere si locatarii au fost anuntati ca exista, prin afise "atentie spatiu suprevegheat video"
- imaginile nu sunt folosite in alte scopuri, decat pentru ce au fost montate camerele.
Nu se pune problema incalcarii vreunei norme din L677/2001
-Pentru a fi montate/instalate camerele este necesara hotararea adunarii generale.
-Pentru a se inregistra imagini este necesar acordul individual al tuturor proprietarilor, acord care poate fi retras de oricare proprietar oricand doreste.