avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Instalare camere video BLOC
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Instalare camere video BLOC

Buna seara,
Spuneti-mi va rog daca la sedinta Adunarii Generale s-a hotarat instalarea de camere video in condominiu , mai este necesar in calitate de Administrator sa merg la fiecare proprietar sa il intreb daca doreste acest lucru?
Si as vrea sa stiu va rog daca este o lege care sa imi interzica aceasta instalare intr-un condominiu?
Mentionez ca Presedintele sustine ca este o lege care ii interzice acest lucru, pe motiv ca nu avem statut ca si bancile, institutiile publice , etc.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 07:11, 26 Martie 2015
elga50 a scris:
In lift nu se admite montarea camerelor. Iata! Stie firma in ce conditii se pot monta, stati linistita!

Pai la noi la Iasi, tocmai cu camera montata in lift a fost depistat de organele de politie - in cca. doua ore, un violator... Dl. Adriantot a postat pe un alt topic asemanator, un linc cu toata tarasenia, asa ca in lift de ce nu s-ar putea monta aceasta aparatura?
Daca nu ati vazut filmarea - imi pare rau...

Faceti pre mult caz despre montarea de camere video in blocuri. Adica sunt bune cand sunt depistati hotii si violatorii si victimile puteti fi chiar dvs., mama sau sora dvs. (vorbesc asa in general nu la adresa vreunui user), dar nu sunt bune ca ne violeaza intimitatea... Ce sa mai vorbesc de protectia datelor cu caracter personal? Chiar ma faceti sa rad... Daca mergeti la o sindrofie unde se fotografiaza si se filmeaza in draci, nu mai ziceti nimic, atunci nu va mai prelucreaza nimeni datele cu caracter personal (si nui mai semnati niciun acord in acest sens) !
@Adam Grecu

Am inteles de la ei ca de relativ recenta vreme nu se mai permite instalarea acestora in lifturi.
Deocamdata am lasat-o mai moale cu aceste camere, dar cand va fi cazul, ma voi interesa mai mult.
Judecatorii l-au condamnat avand ca dovada si imaginile captate in lift. Doar in filmele de comedie ar putea un judecator sa nu ia in consideratie inregistrarile pe motivul ca infractorul sau violatorul nu si-a dat acordul de a fi inregistrat, filmat ori ca nu a fost servit si cu o cafea in timp ce viola.
Aici gasiti mai multe amanunte:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii pentru instalare camera video scara blocului cospreda cospreda Buna ziua, Va rog frumos sa imi spuneti in ce conditii se poate monta o camera video de supraveghere in scara blocului? La o asociatie de prorpietari e ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere lavinia_stoica lavinia_stoica Buna ziua! De circa 10 zile au fost montate la intrarea in scara blocului (in exterior), la parter si la fiecare etaj ( linga usile lifturilor) camere de luat ... (vezi toată discuția)
Sistem supraveghere video la bloc Viorel_Lucaciu Viorel_Lucaciu Daca adunarea generala a asociatiei hotaraste co o majoritate de 75% montarea unui sistem de supraveghere si inregistrare video in lift , la intrare si la ... (vezi toată discuția)