Buna seara,
Spuneti-mi va rog daca la sedinta Adunarii Generale s-a hotarat instalarea de camere video in condominiu , mai este necesar in calitate de Administrator sa merg la fiecare proprietar sa il intreb daca doreste acest lucru?
Si as vrea sa stiu va rog daca este o lege care sa imi interzica aceasta instalare intr-un condominiu?
Mentionez ca Presedintele sustine ca este o lege care ii interzice acest lucru, pe motiv ca nu avem statut ca si bancile, institutiile publice , etc.
Multumesc anticipat.
Faceti deosebirea intre spatiu public, intrarea in bloc si casa scarii? Sau ca spatiul comun este, de fapt, cota parte indiviza dintr-o proprietate privata? Legislatia permite... insa doar ce este stipulat in lege.
Va rog indrumati oamenii in spiritul respectarii legilor!
S-au umplut o multime de blocuri cu camere video, isi pazesc spatiul comun si dv. va legati de niste chestiuni inchipuite.
Va mai spun o chestiune extrem de importanta. S-au intamplat furturi de contoare de bransament RADET din subsol si devalizarea instalatiei din camera ascensorului. Daca nu exista cel putin camere video pentru supravegherea acestor spatii, chiar descoperirea hotilor este aproape de 0.
Si nu numai camere video trebuie pentru asemenea spatii unde exista valori importante pentru functionarea infrastructurii blocurilor, ci si alarma.
Luati legatura cu politistul de proximitate si vedeti ce va spune despre camerele de supraveghere montate in blocuri.
Noua, politia, ne-a recomandat sa ni le montam si chiar mi-au fost de ajutor in 3 situatii de furturi. In doua din ele s-a si descoperit hotul.
-Pentru a fi montate/instalate camerele este necesara hotararea adunarii generale.
-Pentru a se inregistra imagini este necesar acordul individual al tuturor proprietarilor, acord care poate fi retras de oricare proprietar oricand doreste.
Buna ziua,
In acest caz ,acordul scris doar a proprietarilor sau si a chiriasilor care locuiesc in apartamentul proprietarului?
Multumesc.
Pentru elga50: Da, blocurile s-au umplut de camere video dar in conditiile legii. Daca eu ma leg de ”niste chestiuni inchipuite”, va recomand cu caldura sa cititi cu atentie legislatia in vigoare privind speta in cauza.
Pentru euely: In lege se mentioneaza clar ”acordul scris de vointa al tuturor proprietarilor” si nu se menționeaza nimic despre chiriasi.
Firmele care se ocupa cu asemenea treburi, va asigur ca stiu ce fac si nu si-ar permite sa abuzeze de increderea asociatiilor pentru profiturile lor pentru ca si-ar pierde autorizatia de functionare.
Legea de care pomeniti are alt inteles pentru operatorii de date personale. Aici nu se pune problema decat in cazuri penale, dar asta nu inseamna ca nu-ti poti pazi scara in care stai de frica abuzului. Ca asa...nu ne mai ducem pe strada cu bani la noi si alte valori de frica hotilor.
Noi am vrut sa mai montam mai multe camere pe etaje si in lifturi. Reprezentantul firmei mi-a spus ca aceste camere se monteaza la etaje astfel incat sa nu prinda usa vreunui apartament sau, daca se intampla asta, trebuie luat acordul acelui proprietar.
In lift nu se admite montarea camerelor. Iata! Stie firma in ce conditii se pot monta, stati linistita!