avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1238 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Recuperare pierdere de microintreprindere
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Recuperare pierdere de microintreprindere

Buna seara, va rog sa ma ajutati cu un sfat. Am urmatoarea speta. Societatea era platitoare de impozit pe profit si a inregistrat pierdere in 2012. In ianuarie 2013 a inregistrat profit mic. Incepand cu 1 feb.2013 a devenit microintreprindere. In per. feb.-dec.2013 a inregistrat profit pe care la distribuit la dividende. Nu a recuperat pierderea de cand era platitoare de impozit profit. In 2014 a inregistrat profit. Trebuia sa recuperez pierderea din 2012? Multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: andy.m.i. , utilizator 08:46, 6 Aprilie 2015
Da, era obligatoriu. Nu puteti distribui dividende cand aveti pierderi istorice neacoperite. Faptul e consumat, nu se mai poate reveni asupra deciziei. Ati putea "drege busuiocul" prin acoperirea pierderii in 2014.
multumesc frumos pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distribuire profit pe dividende sarailievski sarailievski Buna ziua, Am in balanta profit nerepartizat din anii anteriori (platitor de impozit pe profit), iar in 2014 am pierdere contabila (microintreprindere).AGA ... (vezi toată discuția)
Profit nerepartizat / pierdere neacoperita florip florip In conditiile in care in contul 1171 avem profit nerepartizat aferent anului 2014 dar si pierdere contabila neacoperita aferenta anilor 2015 si 2016, se ... (vezi toată discuția)
Profit nerepartizat, pierdere contabila si dividende WinstonSmith WinstonSmith Buna ziua! Am o microintreprindere, neplatitoare de TVA, cu domeniul de activitate servicii, vechime aprox. 10 ani, in urmatoarea situatie (sume ... (vezi toată discuția)