avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere fara permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere fara permis

am si eu o intrebare k sa stiu la ce sa ma astept cu trei zile inainte de traseu am fost oprit de un echipaj de politie am condus fara permis am fost dus la sectie declaratii si tot asa is si la prima abatere nu am mai avut probleme cu legea pina akuma ce mi se poate intimpla multumesc
Cel mai recent răspuns: ciprian08 , utilizator 12:50, 27 Martie 2015
S-a intocmit dosar penal pentru infractiunea prevazuta si pedepsita de art.335 c.p.
Va puteti astepta sa fiti trimis in judecata.

ART. 335 C.P.
Conducerea unui vehicul fără permis de conducere
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenţa alcoolului ori a unor substanţe psihoactive*).
#CIN
inseamna k degeaba am mai fost admis la traseu permisul oricum ii anulat la ce pedeapsa sa ma astept?mai pot sa dau de permis?
Incercati sa va luati permisul, poate aveti noroc si se dispune o solutie de neurmarire/netrimitere in judecata.
adika sa ma duk sa il intreb pe politistul care ma oprit daka ma trimis in judekata da ii spun ca am fost admis la traseu rezolv ceva?
Nu se ocupa politistul care v-a oprit de dosarul dvs, mergeti la politia rutiera si aflati la cine este.

Alte discuții în legătură

Conducere fara permis ... 123tania123 123tania123 Buna ziua ... am o intrebare in seara de duminica ma oprit politia pe drum satesc si ma intrebat daca am permis am recunoscut ca nu ..prietenul meu era in ... (vezi toată discuția)
Am condus fara carnet ! AlyN. AlyN. Buna seara,aseara am fost sunat de un prieten sa merg sa ii fac franele la masina. A venit m-a luat de acasa si mergeam spre locuinta acestuia. Pe drum masina ... (vezi toată discuția)
Conducerea cu permis suspendat Nicu01 Nicu01 Salut as vrea si eu sa imi spina cineva ce pot face daca am avut permisul suspendat in germania si nu am stiut pana cand am ajuns in Romania. Mi sa ... (vezi toată discuția)