avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... lndemnizatie dupa nastere
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

lndemnizatie dupa nastere

Buna dimineata,

Am terminat liceul in 2014, am intrat in somaj timp de 3-4 luni de zile fiind gravida am prelungit somajul cu ajutorul concediului primit de la maternitate si de la medicul de familie pana in acest moment. Mai am cateva zile si o sa nasc...
Eu momentan m-am mutat cu iubitul meu dar inca nu suntem casatoriti.
Am inteles ca dupa aceasta perioada pot primii " indemnizatie pentru cresterea copilului ".

Intrebariile mele sunt urmatoarele :
1. Daca pot primii aceasta indemnizatie, pentru cat timp primesc aceasta indemnizatie, cat, si ce acte imi trebuiesc si unde trebuiesc duse.
2. Am beneficiat de somaj 4 luni de zile a cate 250 ron, luand concediu medical , acesta nu este platit ? ( ma refer la celelalte 2 luni in care am dus concediu medical la somaj )
3. Dupa perioada de indemnizatie , cele 2 luni ramase de somaj o sa mai imi vina ?
4. Pot primii aceasta indemnizatie pe card ? Pot primii banii pe cardul iubitului meu/ tatal copilului ? Unde trebuie sa prezint si ce acte pentru a primii pe card.

Va multumesc si sper sa mi oferiti aceste raspunsuri.

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:21, 24 Martie 2015
1. - Veti beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC), de 600 lei lunar, pana la varsta de 2 ani a copilului (veti mai primi si alocatie de stat pentru copii de 200 lei lunar pana implineste copilul 2 ani si apoi de 42 lei lunar pana la varsta de 18 ani).
- Cererea pentru CCC o faceti catre Agentia de Somaj iar actele le depuneti la Primarie.
- Indemnizatia pentru CCC o primiti dupa ce se termina concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pe si postnatal).
- Lista cu actele necesare o procurati de le Primarie.
- Dupa ce se termina CCC reluati plata indemnizatie de somaj de unde a ramas cand ati intrat in concediul de maternitate.

2. Indemnizatiile pentru concedii medicale (inclusiv pentru concediul de maternitate) sunt platite de Agentia de Somaj.

3. Am raspuns la pct. 1.

4. - In cererea pentru indemnizatia pentru CCC aveti optiunea de primire a acesteia: prin posta, in cont sau pe card.
- Nu stiu daca puteti primi indemnizatia pe cardul tatalui copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical dupa somaj (sarcina 7 luni) Dana_Saigiu Dana_Saigiu Buna ziua,am si eu o intrebare,am depus azi concediul medical dupa somaj,dar nu mi-au zis cand vine,decat ca vine tot prin posta! Intrebarea mea este: vine ... (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate si indemnizatia aferenta concediului crestere copil in cazul cim pe perioada determinata EMANUELLA2606 EMANUELLA2606 Buna ziua, Numele meu este Mihaela Ghiorghiu si am si eu cateva intrebari referitoare la concediul prenatal, concediul crestere copil si indemnizatia ... (vezi toată discuția)
Ccc ALINACARSTEA ALINACARSTEA BUNA ZIUA. Am terminat liceul, am facut actele pt somaj, sunt insarcinata intr-o luna si m-ar interesa ce trebuie sa fac pt a primi indemnizatie pt crestere ... (vezi toată discuția)