Intampin probleme in ceea ce priveste un dosar de executare silita in care eu sunt cel care cumpara si anume: O persoana care detine o parte din casa ce am cumparat-o are probleme cu anaf. In vederea achizitionarii partii detinute de aceasta si pentru care exista un sechestru pe aceasta casa am fost la executorul judecatoresc. Acesta m-a trimis la trezorerie sa platesc valoarea ce rezulta in urma expertizei a acelei parti din casa. Am depus banii la trezorerie, am primit un proces de constatare prin care se stipuleaza vanzarea acelei parti insa aici intervine problema: cei de la cartea funciara nu vor sa ridice sechestru fara a avea actul de adjudecare sau o decizie judecatoreasca in sensul ridicarii sechestrului sau ceva de genul. Intrebarea mea este urmatoarea: sunt indrituit sa ma duc la executor si sa ii cer actul de adjudecare a proprietatii? Acesta mi-l poate da pe o baza legala?(adica sa nu faca/fac ceva ilegal) Solutii daca stiti, va rog frumos si va multumesc la fel de frumos!
atat timp cat ati achitat contravaloarea acelei parti din proprietate, astfel dupa cum chiar executorul judecatoresc v-a indrumat, trebuie sa va prezentati la acest si sa va elibereze un inscris din care sa rezulte ca suma de bani a fost achitata de catre dvs si ca sechestrul nu se mai impune.