avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Trecere apartament pe numele unuia dintre copii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Trecere apartament pe numele unuia dintre copii

Stiu ca acest subiect a mai fost discutat, insa as vrea si eu o parere. Socrul meu are 3 baieti, doi dintre ei sunt casatoriti si s-au mutat la sotiile lor. A mai ramas unul din copii. Apartamentul a ramas cu datorii foarte mari la intretinere, iar ceilalti doi frati nu vor sa se implice in achitarea partiala a datoriilor. Socrul meu a fost de acord sa ii ajutam noi sa isi achite datoriile si totodata vrea sa treaca apartamentul pe numele logodnicului meu. Cum poate sa faca acest lucru fara a fi atacat in instanta de ceilalti doi frati ? Se poate sa se faca un contract de vanzare cumparare in care sa se precizeze vanzarea cu tot cu datorii? Totodata precizez ca suntem de acord cu clauza de intretinere, nu avem probleme in a locui cu ei pana la decesul lor.
Cel mai recent răspuns: TheodoraElena , utilizator 14:32, 25 Martie 2015
apelati la notar sa va faca contractul cu clauza de intretinere. dupa decesul socrilor, ceilalti 2 frati pot ataca in instanta, fiindca vor avea calitatea de mostenitori rezervatari si se bucura de o rezerva succesorala conferita de lege. conteaza f mult cum va fi conceput acel contract de catre notar.
Numai cu contract de vânzare cumpărare și clauză. Acest contract nu poate fi atacat de frați deoarece prin încheierea acestui contract apartamentul este ieșit din patrimoniul socrilor iar succesiunea se face cu privire la bunurile existente la data decesului acestora.
Dar, acest apartament va fi doar un bun personal al logodnicului d-voastră nu și al d-voastră, atâta timp cât la data încheierii contractului , nu ați fost căsătoriți.
Va multumesc. stiu asta, pe mine nu ma intereseaza, cel putin acum, sa fie pe numele meu. Ne intereseaza sa stim ca ramane pe numele lui, atata timp cat ne ocupam de cheltuieli si ceilalti frati nu se implica deloc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie sau vanzare-cumparare? pliciu pliciu Buna ziua, Am si eu urmatoarea problema: in urma succesiunii, mama a mostenit un teren de la bunica mea, iar acum doreste sa mi-l cedeze mie. Eu sunt unicul ... (vezi toată discuția)
Socrul vrea să ne dea nouă casa pe care a moștenit-o de la părinți. cum ar trebui să facem contractul ca să nu se poată ,,strica''? Camelia natalia Camelia natalia Socrul vrea sa ne dea casa noua sa fie pe numele nostru.el este intabulat sungur pe casa.in momentul cand el ne da casa este nevoie si de semnatura ... (vezi toată discuția)
Succesiune ang671 ang671 buna ziua, problema este urmatoarea:apartamentul in care locuiesc este trecut pe numele cumnatului cu uzufruct la soacra mea.socrul a murit acum un an.trebuie ... (vezi toată discuția)