avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Activitate PFI
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Activitate PFI

Conform Ordinului Ministerului Sanatatii 1454/2014 asistentii medicali pot sa dobandeasca statutul de Pfi-conf art 4.Intrebarea mea este daca o persoana fizica independenta poate desfasura o activitate independenta fara contracte cu diferite unitati sanitare avand in vedere art 5 di acelasi ordin
Cel mai recent răspuns: Ioan Blaga , Contabil 15:19, 2 Aprilie 2015
În lipsa unui contract și a facturilor emise, nu văd cum poate fi plătită acea PFI.
ca PFI nu am dreptul sa emit chitante?
Ba da, dar :
1. o unitate spitalicească de stat nu vă va face plăți în numerar, pentru că plățile se fac prin trezorerie și doar în cazuri excepționale și de mică valoare se fac plăți în numerar. Obligatoriu va trebui contract și factură.
2. o unitate spitaliceasccă privată, nu va face plată doar pe chitanță, în lipsa unui contract și al facturii, pentru că altfel acea cheltuială nu este deductibilă la calculul impozitului pe profit.

Nu înțeleg, însă, de ce nu vreți să încheiați aceste contracte. Aliniatul 2 al art. 5 din Normele invocate de dumneavoastră chiar indică încheierea contractelor pentru a putea presta serviciile.
pentru a face ingrijiri la domiciliu ei sugereaza sa infiintez un cabinet de libera practica pt care chiar daca este dat cadrul legislativ nu-l pot infiinta datorita unor taxe care nu au fost stabilite inca-asta ar fi prima idee iar a doua as dori sa gasesc pe cineva sa mi explice ce rol are acel poate atat timp cat nu ma obliga sa inchei acele contracte si ce activitate as avea eu pana la acel poate considerand faptul ca eu am o activitate si la un moment dat mi se iveste ocazia de a incheia un contract cu o unitate spitaliceasca
Îngrijirile la domiciliu le veți presta în baza solicitării directe a pacienților care beneficiază de serviciul dumneavoastră?

Alte discuții în legătură

Cod caen 8690 pfa ApartamentBalcon ApartamentBalcon Buna ziua, ma confrunt cu o problema ce nu vad unde sa pot gasi raspunsul (onrc ma trimite la institutul de statisitica, la institul de statistica am mers ... (vezi toată discuția)
Plata taxelor si impozitelor clauditzu clauditzu Am infiintata o firma recent care se ocupa cu prestarea unor servicii la scoli si gradinite. Intrebare: Trebuie sa emit factura si chitanta cand incasez ... (vezi toată discuția)
Greseala mare: chitante catre persoane fizice - cum pot repara situatia hordymulberry hordymulberry Buna ziua. Am cam incurcat borcanele. Am trimis prin curier catre 5 persoane fizice distincte pe langa factura si chitanta. In paralel trimisesem si la ... (vezi toată discuția)