avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda radar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda radar

Buna ziua, in cursul zilei de astazi m-a oprit potlitia rutiera. Agentul sustinea ca am depasit viteza cu 30km. Mi-a scris proces verbal, inregistrarea mi-a spus ca nu mi-o poate arata. Am refuzat sa semnez PV deoarece sincer cred ca asteptau o spaga. Dupa ce am spus ca refuz sa semnez mi-a urat drum bun si a plecat spre masina. Acum nu stiu cum se procedeaza? Trebuia sa imi dea si mie un exemplar? Sau mi-l trimite prin posta? Problema e ca la adresa din CI nu locuieste nimeni. Multumesc
Cel mai recent răspuns: just-vlad , utilizator 15:01, 28 Martie 2015
Veti primi prin posta procesul verbal, urmand ca dvs. sa il contestati in termenul legal.
O sa primiti prin posta procesul verbal la adresa din CI apoi in termen de 15 zile puteti sa faceti contestatie prin care sa cereti inregistrarea de pe aparatul radar.
Comunicarea procesului verbal se poate face si prin afisare iar daca nu va fi nimeni care sa il primeasca atunci veti pierde "oportunitatea" sa platiti 1/2 din minimul amenzii precum si posibilitatea contestarii in termenul de 15z zile de la comunicare.
Semnarea procesului verbal nu reprezinta recunoasterea vinovatiei ci luarea "la cunostinta" a sanctiunii si contraventiei savarsite.
Prin afisare unde? Multumesc . Eu nu l-am semnat pt ca nu aveam viteza despre care vorbeau dansii.
Acasa o sa primiti procesul verbal (afisare) .Nu locuiti acolo aia e, oricum nu aveti ce sa contestati ca sigur o sa treaca cele 15 pentru contestare, cand o sa treceti pe la finante o sa mai aveti acolo ceva bani in plus de achitat si la permis ceva puncte in plus acumulate.
Ultima modificare: Joi, 26 Martie 2015
marian24gam, utilizator

Alte discuții în legătură

Cotestare viteza radar mobil Augutiny Augutiny Am fost oprit de un echipaj de Politie cu MCV si mi-au comunicat ca am fost detectat de aparatul radar. Am intrebat imediat care este limita de viteza in zona, ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda circulatie BeniaminCaba BeniaminCaba Am primit o amenda pentru depasirea vitezei si in amenda e specificat doar o localitate si denumirea drumului DNxx (drumul national respectiv tranverseaza ... (vezi toată discuția)
Model contestatie pv suspendare permis de conducere pentru viteza Sorin Perianu Sorin Perianu Buna seara Puteti sa ma ajutati cu un model de contestatie PV suspendere permis de conducere pentru viteza? Am condus pe un drum European ( intre ... (vezi toată discuția)