avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... promovare functionari publici
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

promovare functionari publici

In conditiile legislatiei in vigoare, care este salariul unui functionar public de executie din cadrul unei primarii,cu vechime 10 ani, care promoveaza de la gradul principal la gradul superior (functie publica clasa I)?
Noul salariu depinde de salariul primit pana la promovare (la care se adauga...) sau va fi o noua incadrare?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 12:11, 28 Martie 2015
OUG 83/2014
Art. 5. - (1) in anul 2015, pentru personalul nou-incadrat pe functii, pentru personalul numit/incadrat in aceeasi institutie/autoritate publica pe functii de acelasi fel, precum si pentru personalul promovat in functii sau in grade/trepte, salarizarea se face la nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare din institutia/autoritatea publica in care acesta este incadrat sau din institutiile subordonate acestora, in cazul in care nu exista o functie similara in plata
(2) Pentru functionarii publici care se transfera, sunt redistribuiti din corpul functionarilor publici sau sunt reintegrati in functie, potrivit legii, in cursul anului 2015, salarizarea se face la nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare din institutia/autoritatea publica in care acesta este incadrat
(3) in cazul functionarilor publici nou-incadrati sau promovati, nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare este cel corespunzator treptei 3 de salarizare utilizate in anul 2010.
....
Va multumesc pentru raspuns.
Ma gandeam insa ca pot obtine in concret o informatie, care va fi cuantumul (aproximativ).
Inteleg ca va fi un salariu echivalent cu salariul unui functionar public superior tr. III, din anul 2010?
Se pleaca de la 1246 lei, la care se adauga vechimea si alte sporuri de care beneficiaza. Ca sa calculam exact trebuie sa cunoastem vechimea, sporurile si eventualele sume compensatorii de care beneficiaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare functionari publici in 2014 gimimic gimimic sunt functionar public consilier, grad superior, treapta 3 din anul 2012 , martie. Vreau sa stiu daca, dupa 2 ani pot avansa intr-o treapta superioara ? pe ... (vezi toată discuția)
Calcul salar covaliut covaliut Buna ziua . Va rog sa-mi spuneti cum se stabileste salariul de incadrare in urma concursului pentru functionar public , consilier asistent cu o vechime in ... (vezi toată discuția)
Salarizare inspector principal dupa avansare in grad profesional superior Camycad Camycad Cum va fi stabilit salariul unui inspector grad profesional superior dupa avansarea din gradul profesional principal? Fiind vorba de o primarie de comuna, noul ... (vezi toată discuția)