Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti, am citit HG nr. 568/2002, republicata 2009, privind iodarea universala a sarii destinate consumului uman, hranei animalelor si utilizarii in industria alimentara si la Art. 3 spune urmatoarele: In hrana animalelor si in industria alimentara utilizarea sarii iodate este optionala, cu exceptia fabricarii painii si a produselor de panificatie. am inteles ca de comercializat este obligatoriu sa fie sare iodata, dar in alimente procesate in afara de produsele de panificatie) este obligatoriu folosirea sarii iodate? exista vreo sanctiune daca nu se foloseste sarea iodata in procesarea alimentelor? -eu am gasit doar pentru comercializarea sarii iodate. va multumesc!
Buna sa va fie inima....se foloseste sarea iodata in alimente deoarece iodul are un rol foarte important pt hormonii tiroidieni foarte necesari pt functionarea organismului si pt ca intr-o alimentatie obisnuita organismul nu gaseste iodul necesar cum de altfel gaseste fier, fosfor sau calciu...in plus fata de acest aspect ce companie din aceasta lume din alimentatia publica credeti ca ar folosi sare de mare de ex,care este mai scumpa...la nivel mondial este reglementat de guverne sa se foloseasca sare iodata....sarea fina pe care o cumparam de la magazin care este f rafinata si compusii care ii trebuiesc organismului sunt inlocuiti duce la afectiuni grave....cu respect