Buna
Sunt un angajat in domeniul turistic si de cand cu aceste controale ale ANAFului patronul unde lucrez mi-a spus sa complectez o declaretie pe proprie raspundere din care reiese ca daca societatea angajatoare este amendata pentru neatribuirea de bon fiscal eliberat de casa de marcat din vina mea, voi fi de acord cu suportarea contravalorii sumelor de bani imputate de catre institutiile statului ,. Aceasta declaratie are toate datele mele numele si o semnatura doar din partea mea , vrea sa stiu daca aceasta declaratie este legala sau este o portita pt paron si in care cad doar
eu ca si victima?
Multumesc
Daca aţi semant-o, este ca un angajament de plată între dvs. şi el, altfel el nu vă putea trage banii numai în instanţă.
"doar o semnătură" este suficent.
Nu are nicio valoare juridica acea declaratie, intrucat in baza ei angajatorul nu va putea face retineri din salariu.
Art.253 alin.3 C.mun. prevede ca , angajatorul care a platit despagubirea isi va recupera suma aferenta de la salariatul vinovat de producerea pagubei, in conditiile art. 254 si urmatoarele.
Patronul cand a venit cu aceasta declaratie mi-a spus ca sa o semnam si in caz de orice control si amenzi el le va achita pe toate , prin aceasta portita sa nu se inchida unitatea si sa se primeasca doar amenda intrebarea mea este , ar trebui sa facem o alta declaratie intre mine si el din care sa reiasa ca se angajeaza sa achite ori ce amenda care o primimin individual si daca ar fi destul semnata doar intre noi sau facuta la notar , pt ca nu as dorii in caz de o amenda sa ma trezesc concediat si sa am si de achitat o amenda imensa
Multumesc
Asa cum am mentionat nu au nicio valoare juridca actele pe care le veti semna cu acea obligatie a angajatorului.
Chiar daca va primi amenda, societate va avea obligatia s-o achite si apoi sa se indrepte cu o actiune in instanta impotriva salariatului care se face vinovat de primirea amenzii.