avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Control al fiscului, raspundere angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Control al fiscului, raspundere angajat

Buna
Sunt un angajat in domeniul turistic si de cand cu aceste controale ale ANAFului patronul unde lucrez mi-a spus sa complectez o declaretie pe proprie raspundere din care reiese ca daca societatea angajatoare este amendata pentru neatribuirea de bon fiscal eliberat de casa de marcat din vina mea, voi fi de acord cu suportarea contravalorii sumelor de bani imputate de catre institutiile statului ,. Aceasta declaratie are toate datele mele numele si o semnatura doar din partea mea , vrea sa stiu daca aceasta declaratie este legala sau este o portita pt paron si in care cad doar
eu ca si victima?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: zglimbea , utilizator 20:01, 28 Martie 2015
In situatia dvs. se aplica Art. 254, alin.(3)
În situația în care angajatorul constată că salariatul său a
provocat o pagubă din vina și în legătură cu munca sa, va putea
solicita salariatului, printr-o notă de constatare și evaluare a
pagubei, recuperarea contravalorii acesteia, prin acordul părților,
într-un termen care nu va putea fi mai mic de 30 de zile de la
data comunicării.
Este incident textul de lege in conditiil;e in care amenda nu este mai mare de 5 salarii minime brute pe economie.
@freelis exact, limitare la 5 salarii minime brute
@trandafir2: daca nu se recupereaza suma amiabil (pana la 5 salarii), se ajunge la judecata. Si peste 5 salarii tot la judecata se ajunge.

odiiii a scris:

Buna
Sunt un angajat in domeniul turistic si de cand cu aceste controale ale ANAFului patronul unde lucrez mi-a spus sa complectez o declaretie pe proprie raspundere din care reiese ca daca societatea angajatoare este amendata pentru neatribuirea de bon fiscal eliberat de casa de marcat din vina mea, voi fi de acord cu suportarea contravalorii sumelor de bani imputate de catre institutiile statului ,. Aceasta declaratie are toate datele mele numele si o semnatura doar din partea mea , vrea sa stiu daca aceasta declaratie este legala sau este o portita pt paron si in care cad doar
eu ca si victima?
Multumesc

Dvs. victima? Dar angajatorul ce este (?), daca dvs. nu emiteti bon fiscal, desi vi s-a solicitat acest lucru (reiese din cele relatate, de dvs., mai sus!) !?!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie legală sau datorie că aşa vrea firma? ContSters405159 ContSters405159 Bună ziua. Este vorba de prietenul meu care abia s-a angajat de vreo lună şi jumătate şi din păcate a făcut accident cu maşina de la firmă. Aceasta nu ... (vezi toată discuția)
Imputare amenda contraventionala conducatorului unitatii NINAIRINA NINAIRINA Buna ziua! Amenda care a venit pe institutie, avînd o valoare foarte mare se imputa conducatorului de unitate? Daca da,care sunt etapele? Precizez ca a fost ... (vezi toată discuția)
Raspundere salariat is_yka is_yka Cum trebuie sa procedez pentru a-i imputa salariatului amenda pe care societatea a primit-o, deoarece acesta nu a scos rovinieta. (vezi toată discuția)