avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Medical neplatit
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Medical neplatit

Buna seara!
In luna februarie am avut 3zile de concediu medical.
L-am ridicat de la medic si am neglijat sa il predau la firma. Au trecut cam 3 saptamani dupa care l-am dus la HR.
In tot acest timp nu am primit nici macar un telefon, ce sa mai zic de email in care sa fiu informat cum ca am termen limita, care ar fi consecintele in cazul in care nu duc la timp concediul.
Pe data de 15 martie am luat lichidarea si am foat surprins ca nu mi s-a bagat tot salariul pe card.
Am facut o socoteala si lipseau fix 3 zile platite cu 75%.
Pun mana pe telefon sun la HR , explic situatia si mi se spune ca nu e nici o greseala, ca ala e salariul, imi si confirma 3 zile de medical dar nu cadeam pe suma.
Luni dau un email si raspunsul a fost ca am fost bagat in neplata.
Au urmat mai multe schimburi de email- uri dar nu s-a schimbat nimic.
Ce pot sa fac? Cui ma pot adresa? Doamna HR este atotstiutoate , nici macar nu ma mai asculta.
Am intrbat de ce m-a bagat in fara plata? Nu am lipsit nemotivat!
Raspunsul a fost ,,pe viitor sa fi mai responsabil'' si atata tot.

Multumesc ! Si astept sfaturi!
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 13:02, 26 Martie 2015
Buna ziua,
Conf art 67 alin 1 Ordin MSP 60/2005 certificatul de concediu medical se prezintă plătitorului până cel mai târziu la data de 5 a lunii următoare celei pentru care a fost acordat concediul.
Conf art 81 alin 1 Ordin MSP 60/2005 asiguraţii au obligaţia de a înştiinţa plătitorii de indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate privind apariţia stării de incapacitate temporară de muncă şi privind datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor şi unitatea în care funcţionează acesta, în termen de 24 ore de la data acordării concediului medical. În situaţia în care apariţia stării de incapacitate temporară de muncă a intervenit în zilele declarate nelucrătoare, asiguraţii au obligaţia de a înştiinţa plătitorii de indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate în prima zi lucrătoare.
Conf art 88 Ordin MSP 60/2005 in înţelesul prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005, constituie refuzuri justificate la plata indemnizaţiilor următoarele situaţii:
"d) neprezentarea certificatului de concediu medical în termenele prevăzute de lege;"

Asadar nerespectand prev legale mai sus mentionate nu vi s-a achitat indemnizatia de concediu medical. In ceea ce priveste absentele nemotivate pt perioada de concediu medical, eu consider ca ar trebui anulate.
Ultima modificare: Joi, 26 Martie 2015
Florin Cioca, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul medical zberi zberi Buna seara, Am avut concediu medical o saptamana,inca de la inceputul sapatamanii am cerut o adeverinta de salariat, adeverinta ce mi s a dat in ziua de ... (vezi toată discuția)
Concediu medical misu1972 misu1972 Buna ziua, la cat timp dupa obtinerea concediului medical, angajatul trebuie sa anunte angajatorul de noua sa situatie ? am un angajat care a lipsit 5 zile ... (vezi toată discuția)
Interpretare simovi27 simovi27 Buna ziua, Regulamentul intern prevede : \" Angajatii care au primit un concediu medical au obligatia, conform legii, sa anunte departamentul HR in 24 ... (vezi toată discuția)