avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acte necesare calatoriei cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acte necesare calatoriei cu minor

Buna tuturor! Mama romanca, tatal italian minor ce poarta numele tatalui,{binenteles ca in acte apare si numele mamei. Parintii poarta nume diferite nefiind casatoriti. Mama doreste sa vine in vizita la parinti in Romania si normal ca vrea sa vina cu minorul. Ce acte ii sunt necesare pt a putea face acest lucru doar ea cu copilul ,acesta din urma purtand numele tatalui!!!?????? Va multmesc anticipat si va doresc un an minunat!!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 11:25, 29 Martie 2015
Daca minorul are acte romanesti pt calatorie nu ii trebuie nimic in plus.
Daca vine fara acordul tatalui acela o va acuza de rapire daca locuinta lor e in Italia.
Multumesc mult! Minorul este cetatean italian,nu are acte romanesti, dar intre parinti nu sunt probleme.Locuinta lor este in Italia. Mama copilului fiind romanca doreste sa-si viziteze rudele din tara, tatal este de acord dar nu o poate insotii. Vor sa afle ce acte sunt necesare ca mama sa poata calatorii cu minorul fara probleme. Sa vina in Romania la rude, 1 luna si sa se reintoarca in Italia. Multumesc frumos anticipat pt raspunsuri!!
Ultima modificare: Vineri, 27 Martie 2015
julius jr, utilizator
Si nu vrea sa ii faca acte romanesti ?
Daca are pasaport italian va circula cu ala. Tatal sa isi dea caordul la consulat sau ambasata pt calatoria minorului
Multumesc!!Va rog frumos sa-mi sa-mi spuneti la care ambasada sau consulat???Al Romaniei sau al Italiei???O seara buna!!!
La al Romaniei.
In declaratia de calatorie va scrie perioada in care copilul calatoreste si destinatia si daca ii va face si pasaport romanesc sa isi dea acordul si pt asta.

Alte discuții în legătură

Inregistrarea copilului roman nascut in strainatate mada05 mada05 Buna ziua am o fetita de 10 luni nascuta in italia nu sunt casatorita legal dar si eu si tatal fetitei suntem romani in august vrem sa ii facem actele ... (vezi toată discuția)
Documente necesare pentru a intra in românia cu fetița născuta in italia Gaby753 Gaby753 Ce documente i-mi sunt necesare pentru a intra in țara cu fetița născuta in Italia Menționez ca eu am pașaportul expirat si cartea de identitate ... (vezi toată discuția)
Buna seara - calatorie cu minor nascut in italia oanasimon45 oanasimon45 am si eu o intrebare,am o fetitza de 7 luni are certificat de nastere italian fiind nascuta in italia,de ce documente trebuie sa dispun pentru a pleca in ... (vezi toată discuția)