avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1111 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Operare firma straina din Romania
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Operare firma straina din Romania

Buna ziua,

Se pune urmatoarea intrebare:
Daca operez (din Romania) o firma de comert online infiintata intr-o alta tara din UE (in cazul de fata Irlanda), trimit colete doar extern (intracomunitar si extracomunitar) din Romania (pentru ca produsele imi vin aici), trebuie sa infiintez o sucursala in Romania?
E considerata evaziune fiscala conform legislatiei romane?
Mentionez urmatoarele:
- produsele comercializate sunt produse creatii proprii, manufacturate in China;
- de expeditia coletelor ma ocup personal deci nu se pune problema angajatilor;

Va multumesc pentru raspunsuri!

Alte discuții în legătură

Sucursala in romania alexstacescu alexstacescu Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea speta: Societate comerciala straina, inregistrata intr-o tara membra UE, cu obiect de activitate Comertul Online, ... (vezi toată discuția)
Tva la export extracomunitar nicubila nicubila Buna am o problema legata de TVA si care devine din ce in ce mai ciudata pe masura ce inaintez catre forurile superioare fiscale sa cer o pozitie ... (vezi toată discuția)
Magazin online cu ceai manusa manusa Buna ziua, doresc sa-mi deschid un magazin online cu ceai adus din china(o sa fie reprezentanta unui brand din USA) si as vrea sa stiu daca trebuie sa am ... (vezi toată discuția)