avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Magazin online cu ceai
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Magazin online cu ceai

Buna ziua,
doresc sa-mi deschid un magazin online cu ceai adus din china(o sa fie reprezentanta unui brand din USA) si as vrea sa stiu daca trebuie sa am autorizatii pentru a comercializa ceai(ministerul sanatatii etc).

Va rog sa-mi spuneti de ce acte am nevoie ca sa deschid acest magazin online.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Raluca Dudescu , Consultant managementul calitatii 20:01, 22 Martie 2011
ma . tu vrei sa vinzi etnobotanice?
inca astept raspunsuri pentru acte necesare deschidere magazin online cu CEAI
N-aveti nevoie.
merci
Din pct de vedere al legislatiei sanitar-veterinare numarul de autorizatii depinde de operatiunile pe care le faceti si de tipul de produs comercializat.

De ex, daca faceti pe aceeasi firma transport + depozitare + comert online sunt necesare:
- autorizarea sanitar-veterinara a mijloacelor de transport
- autorizarea pct de lucru inregistrat la Reg Com (depozit, magazin prezentare ... ). In cadrul acestora e obligatoriu sa aveti conformitate in ceea ce priveste bunele practici, HACCP, etichetarea produselor, etc ....

(Evident, trebuie sa aveti si o forma de inregistrare fiscala pt a putea obtine autorizatia de la DSV pe punctul de lucru.)

Din cate stiu pt importurile de produse alimentare in UE este necesar certificat de import.

De asemenea, daca ceaiurile sunt comercializare ca suplimente alimentare este necesara notificarea catre IBA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii autorizare sanitar veterinara stefanmilitaru stefanmilitaru Buna ziua, Am deschis un magazin cu urmatoarele clase CAEN: -4711-Comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse ... (vezi toată discuția)
Autorizare dsv magazin Eduard Ciprian Slai Eduard Ciprian Slai Pentru un magazin mixt care vinde si produse lactate si preparate carne, alte produse alimentare, trebuie autorizatie DSV? Separata? Nu e inclusa in ... (vezi toată discuția)
Pentru a deschide un coffee shop in romania(constanta) claudia536 claudia536 Vreau sa deschid un cofee shop si ma intereseaza ce acte imi trebuiesc si ce conditii pentru a deschide aceasta afacere. Daca sunt legale si se pot vinde in ... (vezi toată discuția)